“Dat zij het lef heeft om te klagen”: Halfzus Meghan Markle gooit weer olie op het vuur

Fotomontage HLN
Het interview dat Meghan Markle (38) gaf tijdens haar bezoek aan Afrika met echtgenoot prins Harry (35), is ook bekeken door haar halfzus Samantha Markle. En die heeft geen goed woord over voor de hertogin van Sussex, die volgens haar in de tv-special ‘Harry & Meghan: An African Journey’ behoorlijk schaamteloos was. Dit meldt het Amerikaanse nieuwsprogramma ‘Inside Edition’.

“Het is te gek voor woorden dat iemand die over de hele wereld wordt bijgestaan door peperdure bodyguards, in privé-vliegtuigen vliegt en bovendien miljonair is, het lef heeft om te klagen,” aldus Samantha, die al jaren overhoop ligt met Meghan en zich vaker publiekelijk over haar halfzusje heeft uitgelaten.

Over het feit dat de Britse royal in het interview zei dat bijna niemand aan haar gevraagd heeft hoe het met haar gaat, is Markle evenmin te spreken. “Hoe verzin je het? Heeft zij mij ooit gevraagd hoe het met me gaat na twee hartaanvallen?” Samantha vindt de kritiek die ze op Meghan heeft niet hard. “De waarheid zeggen is niet gemeen. Meghan wist precies waar ze aan begon en wat ze voor ogen had. Dat heeft ze uiteindelijk ook gekregen.”

(lees verder onder de foto)

Samantha Markle gooit weer olie op het vuur.
Channel 5 Samantha Markle gooit weer olie op het vuur.

Emotioneel

Voor de documentaire werden Meghan Markle en prins Harry vorige maand gevolgd tijdens hun tiendaagse reis door Zuid-Afrika. Tijdens een interview werd de Hertogin van Sussex emotioneel, haar stem brak toen ze openhartig vertelde hoe moeilijk ze het vindt om als pasgetrouwde mama met alle aandacht om te gaan. “Kijk, elke vrouw - en al zeker als je zwanger bent - is echt kwetsbaar. Dus dat was echt een uitdaging”, zei ze op de vraag welke impact alle publiciteit heeft op haar ‘lichamelijke en geestelijke gezondheid’. “Je hebt net een pasgeborene en als vrouw... het is veel. Dus je gooit het maar mee op de hoop terwijl je probeert om een nieuwe mama of een pasgetrouwde vrouw te zijn”.

“Bedankt om me dat te vragen”, zegt Meghan vervolgens tegen de reporter. “Slechts weinig mensen vragen mij of het wel goed met me gaat. Maar achter de schermen is het wel de realiteit waar ik door moet.” Wanneer de presentator vervolgens zegt dat het wellicht eerlijk zou zijn om te zeggen dat het niet goed gaat, moet Meghan haar tranen verbijten. “Ja, dat klopt.”
28 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Evelien Wouters

  Andreas Sepultribe, redelijk beperkte gedachtegang! Meghan Markle had prins Harry helemaal niet nodig om in alle luxe te kunnen leven. Alsook algemeen geluk en mentale balans hangt niet af van materiële zaken zoals privé jets, miljarden,.. Uiteindelijk zijn we allemaal gewone mensen, alsook de Royals. Zij beschikken niet over een of andere super power waardoor ze "niet kwetsbaar" worden. Laat ze toch gewoon met rust!

 • Marga Heije

  Laat die mensen toch met rust hebben juillie geen eigen leven ?en zijn juillie allemaal zo perfect

 • paul van de velde

  Dat heeft ze goed bezien en gelukt ook. Nu wat stilletjes aan ruzie zoeken in de familie en de buit is binnen. Hopelijk heeft die rosse een goed huwelijks kontrakt afgesloten zo dat ze hem niet teveel kan pluimen.( alle de belasting betaler )

 • Nadine Herreman

  Het is makkelijk om kritiekbtecspuien over dingen waar men zelf geen weet van heeft.Laat die mensen toch gewoon met rust. Ik vraag me af hoe al die negatievelingen zouden reageren als ze in hun schoenen zouden staan.Oke een leven als royalty vraagt veel aanpassing, maar die Engelse pers is er ook als de kippen bij om hen in een slecht daglicht te stellen.Harry wil vooral vermijden dat zijn vrouw dezelfde weg als hun moeder opgaat. Wees aub beetje minder kritisch tgo mensen die je niet echt kent.

 • Johan LAUNDERS

  Martine Verstappen, als je in de USA woonde weet je helemaal NIET hoe het er aan het Engels toe gaat als je er werkelijk woont en moet leven in een eeuwenoude traditie met een Queen die alle tradities in ere houdt.