“Broer en zus sturen kat naar verjaardagsfeest prins Andrew”

Prins Andrew.
EPA Prins Andrew.
Het werd een 60ste verjaardag in mineur voor de Britse prins Andrew. Na de controverse rond z’n aandeel in de zaak Epstein werd het oorspronkelijk geplande feest herleid tot een intiem privédiner. Als klap op de vuurpijl kwamen volgens de Britse krant Daily Mail ook heel wat familieleden niet opdagen. 

Volgen het dagblad waren broers Charles en Edward én zijn zus Anne in geen velden of wegen te bekennen tijdens het verjaardagsetentje. Grote namen als ex-Formule 1-baas Bernie Ecclestone, acteur John Standing, zakenman Guy Sangster en Chinees ambassadeur Liu Xiaoming zouden wel van de partij zijn geweest.

Dat prins Andrew kon fluiten naar een groot feest heeft uiteraard te maken met z’n banden met zedendelinquent Jeffrey Epstein, die van seksueel misbruik werd beschuldigd en na z’n arrestatie een einde aan z’n leven maakte. Hoewel de royal zijn onschuld blijft uitschreeuwen, legde hij in november z’n koninklijke functies neer. Aanvankelijk zou koningin Elizabeth een groot feest organiseren in Buckingham Palace voor de 60ste verjaardag van haar zoon, waarbij vertegenwoordigers van organisaties waarmee de hertog van York verbonden was zouden worden uitgenodigd. Maar die plannen gingen dus niet door. 
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Marc Geerts

    Hij kan misschien nog samen met Koning Filip de 60ste verjaardag vieren.