Roos Vandekerckhove laat borstimplantaten verwijderen: “Weet wat je in je lichaam steekt”

Roos Vandekerckhove wil haar borstimplantaten laten verwijderen
RV Roos Vandekerckhove wil haar borstimplantaten laten verwijderen
Roos Vandekerckhove (35), blogster en echtgenote van Laurens Nuyens (38), heeft op Instagram laten weten dat ze haar borstimplantaten laat verwijderen. 

“Tien jaar geleden maakte ik de beslissing om borstimplantaten te nemen”, vertelt Vandekerckhove in de video. “Ik had een kleine A-cup en was erg ongelukkig, ik voelde me absoluut niet vrouwelijk. Maar de laatste twee jaar begon ik me erg ongelukkig te voelen over de implantaten.”

Volgens de blogster zijn er verschillende redenen waarom ze de implantaten wil laten verwijderen, maar springen er twee uit. “De belangrijkste reden is een gezondheidsprobleem met de implantaten die ik op dit moment heb. Ik heb gestructureerde implantaten. Ik heb enkele studies gelezen die bewijzen dat je een hoger risico loopt op borstkanker met deze implantaten en dat maakt me uiteraard erg bang.” 

Nieuwe exemplaren

“Een andere reden is omdat ik het gevoel heb dat ze niet meer bij mijn lichaam passen”, zegt Vandekerckhove. “Ik sport veel meer dan toen ik jonger was, en ze zien er gewoon onnatuurlijk uit. Daarnaast heb ik soms problemen om in kleren te passen.” Ze legt uit dat ze graag zonder siliconen door het leven zou gaan, maar dat ze - omdat haar huid uitgerekt is door haar huidige implantaten - ze toch zal moeten vervangen door kleinere, minder risicovolle exemplaren.

Haar echtgenoot Laurens maakt alvast geen probleem van de transformatie. “Mijn echtgenoot steunt me voor de volle honderd procent”, klinkt het. “Voor hem is alleen mijn gezondheid en mijn geluk belangrijk. Ik had gewild dat ik tien jaar geleden beseft had dat ik ze niet nodig had en dat ik dit nooit gedaan had. Wat ik nog wil zeggen aan alle jonge meisjes die kijken en die nadenken over borstimplantaten: “Doe waar je gelukkig van wordt. Maar denk ook eens aan mij, ik ben bijna 36 en ik heb er spijt van. Maar vooral: weet wat je in je lichaam steekt.’” 
21 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Doria Mancusi

  Had ze nooit moeten doen doen. Ze ziet er helemaal anders uit van toen ze mee deed aan dansdate op vtm.

 • Soraja Salluyts

  Ik heb liever mijn echte klein borsten dan dikke namaak borsten eens da lekt zede gezien en zit je verder van huis ik spreek woord niet uit maar er zijn al velle die dat gekregen hebben door implantaten die na paar jaar begonnen te lekken en breken.

 • Isabelle van Driessche

  Zij is niet meer te herkennen in vrrgelijking met enkele jaren geleden. Waar is de natuurkijke Roos naartoe?

 • tomaz Mertens

  Zolang het geld opbrengt door in de belangstelling te staan, is het goed...geeuw..

 • Jos Denos

  Leer jezelf te aanvaarden, moeder natuur maakt zelden fouten. De mode verandert ook snel. Morgen allemaal een baard?