Exclusief voor abonnees

Ronan Farrow, de man die Weinstein ten val bracht: "Van jongs af aan heb ik gezien hoe invloedrijke mannen hun macht misbruiken"

Ronan Farrow met zijn moeder Mia Farrow op het Time 100 Gala in New York.
AFP Ronan Farrow met zijn moeder Mia Farrow op het Time 100 Gala in New York.
Ronan Farrow is de journalist die na een jaar spitten de primeurs had die de ondergang zouden betekenen voor Harvey Weinstein. Hij is ook de zoon van Mia Farrow en Frank Sinatra of Woody Allen. Houdt het één met het ander verband?

Achteraf is het makkelijk praten. Als de buit binnen is, het succes gevierd en je schouderklopjes krijgt, dan is het niet moeilijk om te vertellen waarom je deed wat je deed. Maar wat, vroeg de Amerikaanse journalist ­Ronan Farrow zich onlangs hardop af, bepaalt nu werkelijk je handelen "vóór het moment van de inslag"?

In een zeldzaam moment van openhartigheid vertelde Farrow hoe de vlag erbij hing voor het vermaarde Amerikaanse tijdschrift The New Yorker zijn onthullende reeks artikelen publiceerde over Hollywood-mogol Harvey Weinstein, diens decennialange seksuele wangedrag jegens tientallen vrouwen en zijn systematische intimidatie en machtsmisbruik om dat te verbergen. Farrows artikelen wakkerden de #MeToo-beweging aan. Dat leidde niet alleen tot de val van de filmproducent, maar ook tot de neergang van een hele reeks hooggeplaatste heren in de media, kunst en politiek. Vorige week nog ontmaskerde Farrow opnieuw een boosdoener: Eric Schneiderman, de hoogste justitiebaas van New York, de man die Weinstein vervolgt.

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

  • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
  • Slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Verstraeten Dirk

    keur het niet goed maar stel me vragen waarom ze steeds wachten tot ze beroemd zijn! hypocriet en een hekse jacht...