Roger De Vlaeminck (71) en Katty (46) uit elkaar: “Hét moment om ons verstand te gebruiken”

De Vlaeminck - zoontje Eddy op de arm - trouwde 15 jaar geleden met de 25 jaar jongere Katty.
BELGAIMAGE De Vlaeminck - zoontje Eddy op de arm - trouwde 15 jaar geleden met de 25 jaar jongere Katty.
Roger De Vlaeminck (71) is na 15 jaar huwelijk gescheiden van zijn 25 jaar jongere vrouw Katty. Dat heeft de ex-renner zelf bekendgemaakt. "Het ging al even niet meer zo goed, we zijn uit elkaar gegroeid." Het koppel heeft samen een zoon, Eddy (18).

"Als je bij elkaar hoort, is leeftijd niet zo belangrijk. Al is 25 jaar wel het maximum. Je moet niet overdrijven. Roger heeft natuurlijk wel een enorm voordeel: hij kan fysiek gerust doorgaan voor iemand van 20 jaar jonger." Zo klonk het in 2005 nog liefdevol bij Katty Spriet, de 25 jaar jongere vrouw van Roger De Vlaeminck. Maar vijftien jaar na hun huwelijk in 2004 is de liefde tussen Monsieur Paris-Roubaix en Katty bekoeld. "We zijn uit elkaar", vertelt De Vlaeminck. "We leven gescheiden van tafel en bed, om het zo te zeggen. Het ging de laatste tijd niet zo goed meer tussen ons, we zijn een beetje uit elkaar gegroeid."

Het koppel mag dan wel uiteen zijn, op moddergooien zal je hen niet betrappen. "We komen nog goed overeen. Onze scheiding verloopt in de allerbeste verstandhouding. Zo staat de zetel van Katty's zaak - ze is sinds 2002 zaakvoerder van Automaten Katty, een bedrijf dat instaat voor de distributie en het verhuur van 70 drank- en snackautomaten - nog altijd op mijn thuisadres in Kaprijke. Die zaak wil ze zeker nog een paar jaar voortzetten. En ze mag hier bij mij blijven wonen voor zolang dat nodig is. Op zulke momenten moet je je verstand gebruiken en blijven overeenkomen, hé. Ik kan ook niet eindeloos treuren en bij de pakken blijven zitten."

Chauffeur spelen

Roger en Katty leerden elkaar kennen in een dancing in Sint-Martens-Latem. De Vlaeminck was toen 45, Katty 19. In 2000 werd hun zoon Eddy geboren, genoemd naar de 'Grootste aller tijden' en grote concurrent van Roger, Eddy Merckx. Drie jaar later stapte het koppel in het huwelijksbootje. De ex-renner was daarvoor al eens gehuwd geweest. Zijn eerste vrouw heette Marleen, een Nederlandse. Met haar kreeg hij twee dochters, Nadia en Sheila. Tussen Marleen en Katty had hij nog enkele losse relaties, onder meer met ex-judoka Ingrid Berghmans en model Phaedra Hoste. Over die laatste relatie liet De Vlaeminck zich in een later interview ontvallen dat hij vooral voor chauffeur speelde.

Nog iets moois

Het koppel leidde samen een sportief leven. Roger - die onder meer vier keer Parijs-Roubaix won - haalt de fiets nog af en toe boven, maar ook Katty koerste een tijdje. Dat was indertijd te zien in het VTM-programma 'Allez Allez Zimbabwe'. Katty gaat nog steeds regelmatig skiën, zonder Roger. "Ze is ook een fervent wandelaar, maar dat doe ik dan weer minder graag."

De Vlaeminck wil benadrukken dat er geen nieuwe partners in het spel zijn. "Ik wanhoop zeker niet. Misschien komt er nog wel iets moois op mijn levenspad. Én op dat van Katty."
29 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ignace Peeters

  Is het trouwens wel zo zeker dat Katty bij Roger mag blijven wonen, of is het Roger die bij Katty mag blijven wonen...??

 • chantal browaeys

  liefde is iets raars … leeftijd speelt geen rol … mijn echtgenoot is 24 jonger dan mij … toen we verliefd werden hebben we elkaars pas niet gevraagd …

 • Ignace Peeters

  Jammer. Wel mooi dat ze momenteel respectvol met mekaar omgaan. Ik ben er zeker van dat de liefde ooit groot was. Maar het vuur is gedoofd. Een relatie vergt eeuwigdurende inspanningen: wederzijdse waardering en aandacht, goed kunnen praten, mekaar vertrouwen geven, alle lief én leed kunnen delen. Daar ligt de sleutel, niet in het leeftijdsverschil. Of zoals Roger het zegt: uit mekaar gegroeid. Maar ze hebben samen een droom van een zoon, alleen al daarom zullen ze ook blijven overeenkomen

 • Ignace Peeters

  Jammer. In elk geval mooi dat ze momenteel respectvol met mekaar omgaan. Ik ben er zeker van dat de liefde ooit groot was. Maar het vuur is gedoofd. Een relatie vergt eeuwigdurende inspanningen: wederzijdse waardering en aandacht, goed kunnen praten, mekaar vertrouwen geven, alle lief én leed kunnen delen. Daar ligt de sleutel, niet in het leeftijdsverschil. Of zoals Roger het zegt: uit mekaar gegroeid. Ze hebben samen een droom van een zoon, alleen al daarom zullen ze ook blijven overeenkomen.

 • Michel Van der Hoydowch

  Oudere mannen moeten geen kindjes maken met veel jongere vrouwen. Verder chapeau voor de voorbeeldige scheiding.