Rode Neuzen Dag wil ons laten carpoolen

Qmusic-dj Heidi Van Tielen ging vandaag samen met Vlaams minister van mobiliteit Ben Weyts affiches plakken langs Vlaamse wegen voor de carpoolcampagne van Rode Neuzen Dag.
Medialaan Qmusic-dj Heidi Van Tielen ging vandaag samen met Vlaams minister van mobiliteit Ben Weyts affiches plakken langs Vlaamse wegen voor de carpoolcampagne van Rode Neuzen Dag.
Deze ochtend ging Heidi Van Tielen tijdens de ochtendshow van Qmusic met Vlaams minister van mobiliteit Ben Weyts op pad om affiches te gaan plakken in het kader van de nieuwe carpoolcampagne van Rode Neuzen Dag die vanaf vandaag te zien is langs de Vlaamse wegen. 

Dit keer gaat de affichecampagne over carpoolen, want carpoolen is niet alleen goed om de files tegen te gaan, maar het doet ook wonderen voor je mentale gezondheid. Want door te carpoolen, kunnen mensen die samen rijden, praten met elkaar en dingen delen. Zo legt de carpoolcampagne dus een link naar Rode Neuzen Dag onder het motto: ‘Carpoolen, delen helpt.’ 

Dat Qmusic-dj Heidi Van Tielen net vandaag op pad ging met de minister is niet toevallig. Voor haar rubriek Heid@Interim trekt de radiopresentatrice namelijk elke dinsdag op pad om die dag het beroep van een luisteraar te ontdekken én even uit te oefenen. Vandaag was dat dus het beplakken van borden, dat ze samen met luisteraar Jos onder de knie kreeg.

Rode Neuzen Dag is de goeddoelactie van VTM, Qmusic en Belfius om jongeren met psychische problemen te helpen. De derde editie vindt plaats op vrijdag 30 november 2018 en focust zich dit jaar op de mentale gezondheid van jongeren op school. Daar brengen jongeren het meeste van hun tijd door en is de nood aan hulp groot. De droom is om zoveel mogelijk Rode Neuzen Scholen in Vlaanderen te hebben: scholen waar extra aandacht gegeven wordt aan mentale gezondheid. Rode Neuzen Dag hoopt op massale steun van heel Vlaanderen. Meer informatie op rodeneuzendag.be.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • John Stahl

    Kan iemand mij zeggen hoeveel carpoolers deze afficheplakkers meevoeren. Juist ja, geen enkele. Zo'n mensen noem ik hypocriet.

  • isabel da silva

    Geeft de minister het voorbeeld ? En gaat hij zijn collegas onderweg ophalen ? Spaart ons flink wat belastinggeld en is goed voor het milieu . Ik dacht dat de RodeNeuzenDag er is om de jongeren met psychische problemen te helpen ? Niet om ministers met milieu problemen " in the picture " te zetten . De Belg betaald zich blauw (sic) aan belastkngen ten opzichte van de ons omringende landen . Toch moet men weer bij de burger komen om centen op te halen .

  • Jaak Pijlers

    Gene cent blijft teveel aan de verkeerden hun vingers hangen.