Rod Stewart oudste man ooit op nummer 1 in Britse albumlijst

Getty Images
Sir Rod Stewart is met zijn 74 jaar en 11 maanden de oudste mannelijke artiest tot nu toe die op nummer 1 staat in de Britse albumlijst. Dat meldt de BBC. Met een verschil van slechts 750 verkochte platen hield hij met zijn album ‘You're In My Heart’-collega Robbie Williams met zijn kerstplaat net van de toppositie af. The Who volgt op de derde plaats.

“Een nieuwe regering en een nieuwe nummer 1 voor Sir Rod. Nogmaals dank aan mijn legioenen van fans die ik altijd zal blijven waarderen", aldus Rod in een statement.

Rod neemt het record over van Paul Simon. Volgens Official Charts, dat de Britse hitlijsten bijhoudt, was Sir Rod drie maanden jonger dan zijn voorganger. Hij heeft nog wel even te gaan wil hij ook echt de oudste artiest (m/v) ooit worden. Het record staat op naam van Vera Lynn, die in 2014 met haar 97 jaar nog een topnotering scoorde met haar album Vera Lynn: National Treasure.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.