Rob De Nijs kondigt afscheid aan: populaire zanger lijdt aan Parkinson

Bollen
De populaire zanger Rob De Nijs (76) stopt met zingen. De artiest houdt het voor bekeken, zij het met tegenzin, nu de diagnose van de ziekte van Parkinson gevallen is. Al komt er volgend jaar wel nog nieuwe muziek en een afscheidstournee. Dat schrijft De Telegraaf.

De Nederlandse zanger is al actief in de showbizzwereld sinds de jaren ‘60. Zijn afscheid kondigt hij dan ook met pijn in het hart aan. De artiest is vooral bekend van de hits ‘Ritme van de Regen’, ‘Jan Klaassen de Trompetter’, ‘Dag zuster Ursula’, ‘Malle Babbe’ en ‘Banger Hart’. Hij kondigt zijn afscheid nu zelf aan in een interview met De Telegraaf. De zanger hield het nieuws van zijn diagnose enkele weken verborgen, maar vindt het nu tijd om dat te delen. Het filmpje dat gemaakt werd, waarbij de zanger onwel werd en van het podium viel, heeft zeker iets te maken met zijn beslissing om het nieuws bekend te maken. “Ik had het nieuws toen zelf net te verwerken gekregen. Maar ik neem de maker van die video niks kwalijk”, aldus Rob. De gemene online reacties die beweerden dat de artiest dronken op het podium stond, deden hem wel wat. “Niemand wist toen wat er aan de hand was.”

Voor de fans: Rob stopt niet meteen met zingen. De zanger wil zijn fans een waardig afscheid gunnen. “Ik wil nog een nieuwe cd maken, mijn huidige tournee afmaken en volgend jaar een afscheidstournee maken langs alle provincies met een allerlaatste concert in Amsterdam, waar ik vandaan kom en waar alles voor me begon.” Of hij ook een concert inplant voor zijn Belgische fans, is niet duidelijk.

De zanger bekijkt, nu de eerste shock verwerkt is, het glas als halfvol. Hij hoopt dan ook nog een mooie oude dag te mogen beleven met zijn geliefden. Zijn carrière zegt hij binnenkort voorgoed vaarwel. Aan alles komt een einde. Ik hou nog steeds van mijn vak, maar dit was het. Als ik dat nu voor het eerst hardop zeg, valt dat nauwelijks te geloven. Zingen, optreden, wás al die jaren mijn leven. Ik hoop de tijd en de kracht te hebben dat op een mooie manier te kunnen afsluiten.’’
51 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Renilde De Ranter

  Al van het begin van Rob zijn carrière ben ik een grote fan van hem. Heb menig concert bijgewoond. Mooie stem en heel mooie teksten. Ik wens jou het allerbeste en sterkte. Grote fan uit België

 • vanderpeypen jeannine

  BEDANKT ROB VOOR JE PRACHTIGE LIEDJES, EEN RASECHTE ARTIEST OOK OP SCENE. HET GA JE GOED !!

 • Lieve Lauwaert

  Een topzanger zovele jaren al . Op Suikerrock dit jaar heeft hij het ook nog schitterend gedaan . Vele herinneringen aan hem en zijn mooie liedjes gaan we blijven koesteren . Heel veel sterkte nog rob

 • Carine rayen

  Het beste Rob bedankt voor je mooie liedjes sterkte

 • marcel steenssens

  Zijn liedjes zullen voor altijd blijven ,mooie teksten met een betekenis voor velen Nog vele jaren Rob .Je was een ARTIEST en zal er voor altijd een blijven .