Rik Verheye is een echte hypochonder: “Ik heb twee dokters, die niets van elkaar weten”

Rik Verheye
James Arthur Rik Verheye
‘Callboys’-acteur Rik Verheye is nogal een hypochonder, zo meent hij zelf in De Morgen. Hij houdt er zelfs twee dokters op na, die niets van elkaar afweten. 

“Ik ben heel hypo­chondrisch van aanleg”, bekent hij. “Het zal maar eens een hersenvliesontsteking zijn... Ik ga dus vaak naar de dokter, ja. Op een bepaald moment zei ze zelfs: ‘Rik, als je zo verder doet, zal je toch eens een gedragstherapeut moeten zoeken’. (lacht) Nu ga ik naar twee dokters, een in Antwerpen en een in Knokke, zodat ze niet van elkaar afweten.”

Ik ben ook heel bang om ziek te worden”, vult hij aan. “­Onlangs moest ik een fibroompje van mijn been laten weghalen. Onder lokale verdoving, in de dagkliniek. Peanuts, maar ik had het gevoel dat ik ging sterven. Daarom ben ik ook zo bang om kinderen te krijgen. Ik zou een schijtluis zijn. Nooit zou ik nog op mijn gemak zijn.”

Ook zijn eigen kindertijd was niet altijd even rooskleurig, al is hij vandaag naar eigen zeggen wel erg gelukkig. “Ik heb geen evidente jeugd gehad, in de zin dat ik jarenlang naar een kinderpsycholoog ben ­geweest. Ik heb veel slechte vibes ervaren en word niet graag teruggekatapulteerd naar die negatieve gevoelens. Ik ben een gigantische blèter. Ik denk dat ik bij de psycholoog een half Amazone-woud aan Kleenexen heb opgesnotterd.”
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • CODO WAREGEM

  En dat we gecontroleerd worden ! Als ik op dezelfde dag naar de huisarts/specialist ga en naar de kiné en men merkt dat bij controle op, dan moet ik beide raadplegingen zelf betalen ! En er is controle !

 • Dick van Aggelen

  Nu weten ze het dus wel.

 • Vera Clinckers

  Ach man, ieder zijn ding. Ik heb ook zo mijn problemen maar ik denk dan altijd, het zou nog erger kunnen. En voor de lezers hier, ik zit al jaren in een rolstoel.

 • guido vermeyen

  En dan swingen de kosten van de soc. zekerheid de pan uit door zo'n kerels.

 • raf janssens

  Dit noemt men medische overconsumptie die de sociale zekerheid alsmaar duurder maakt en het zijn net zulke zaken waarvan de mensen terecht vinden dat hun bijdragen voor de sociale zekerheid misbruikt worden. Jouw gedrag is op de kosten van de modale belastingsbetaler beste Rik.