Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

REPORTAGE. “Bedankt Bébel”: Frans icoon Jean-Paul Belmondo uitgewuifd met uitzonderlijk eerbetoon

Celebrities“Adieu Bébel. Vive la France.” Duizenden Fransen klapten welgemeend in de handen. Lang geleden dat de Franse president Macron na een speech nog zo’n welgemeend applaus kreeg, al applaudisseerden de Fransen natuurlijk vooral voor Jean-Paul Belmondo, die maandag overleed op 88-jarige leeftijd. De Franse acteur kreeg donderdag een uitzonderlijk eerbetoon, met dank aan zijn president.

7 reacties

 • Fanny Konings

  1 maand geleden
  Het draait om Belmonde, mijn ouders waren fan en crieerden zo fijne tvmomenten
 • Peter John Vermeersch

  1 maand geleden
  Belmondo was een groot acteur. Hij deed heel veel zaken zelf in zijn films. Le Professionnel, l'as des as, enz... soms samen met muziek van Ennio Morriconi. Prachtig
 • piet devlieger

  1 maand geleden
  Met dank aan Macron ? Wakker worden graag. Het is Macron die moet dankbaar zijn - hij heeft het overlijden van Belmondo schaamteloos kunnen misbruiken om zijn sterk getaande populariteit op te vijzelen. Voor politici zijn alle middelen goed als ze er zelf maar beter van worden. Belmondo, een groot maar bescheiden acteur, zou dit gedoe van Macron nooit goedgekeurd hebben. Hij wist net als zijn publiek wat hij waard was en had geen Macron nodig om dat te komen vertellen.
 • viviane Devos

  1 maand geleden
  Een eerste klas acteur altyd wel gezind en heel gewoon een super vent rust zacht
 • Luc Bouten

  1 maand geleden
  Altijd een van mijn favorieten geweest! Zijn gezicht.. zeker als hij lachte… super!!
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. BINNENKIJKEN. Adele heeft ingekaderde kauwgom van Céline Dion omhoog hangen in haar villa in Los Angeles
  Celebrities

  BINNENKIJ­KEN. Adele heeft ingekader­de kauwgom van Céline Dion omhoog hangen in haar villa in Los Angeles

  Adele (33) is terug van weggeweest en iedereen zal het geweten hebben. Vorige week vrijdag bracht de Britse zangeres haar nieuwe single ‘Easy On Me’ uit en ondertussen gaf de Grammy-winnares haar fans ook al een rondleiding in haar huis in Los Angeles. Tijdens de tour kregen haar volgers bovendien een glimp te zien van het meest waardevolle item van de zangeres: een ingekaderde kauwgom van Céline Dion.