Regisseur Stijn Coninx vecht tegen kanker

regisseur Stijn Conin
vincent duterne / photonews regisseur Stijn Conin
Er is darmkanker geconstateerd bij Stijn Coninx (62), dat heeft de regisseur vandaag verklaard via een persmededeling. De filmregisseur heeft zich ook onmiddellijk teruggetrokken uit de opnames van een nieuwe reeks van ‘Dag Sinterklaas’.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Net in de week van 30 jaar ‘Kom op tegen Kanker’ is er darmkanker bij mij vastgesteld. Ik ben er me er altijd bewust van geweest hoe belangrijk deze actie is, hoeveel families reeds, samen met de artsen tegen deze ziekte hebben gevochten. Samen met mijn gezin wens ik nu in alle sereniteit en met het volste vertrouwen in de artsen en de wetenschap onze strijd aan te gaan.”

Met die woorden laat regisseur Stijn Coninx vrijdag weten dat hij strijdt tegen kanker. Coninx staakt ook zijn professionele bezigheden, want hij was net gestart met de voorbereidingen voor de opnames van nieuwe afleveringen van de Ketnet-serie ‘Dag Sinterklaas’. “Sinterklaas en Zwarte Piet heb ik even in de steek gelaten”, klinkt het. “De ploeg van Dag Sinterklaas is intussen in goede handen van mijn vriend en collega-regisseur Frank Van Passel.”

De VRT laat weten “erg mee te leven met Stijn Coninx en zijn familie”. “We wensen hen heel veel sterkte en hopen op een spoedige genezing”. De ploeg van Dag Sinterklaas laat bovendien weten “dat Stijn er in gedachten bij is, tijdens het filmen.”
16 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Johan Vervaeck

  Hopelijk in handen van top dokter!

 • Geert Viaene

  Heb de eer gehad om met hem samen te werken in de Kaviaks, top kerel...veel sterkte Stijn en hopen op een snelle genezing.

 • Bart Mans

  Sterk zijn en vechten!

 • Louis Bouduin

  Indien hij vecht zoals hij voor een aantal van zijn projecten heeft gevochten, hoeven we ons geen zorgen te maken. Maar dat doen we toch en daarom: de kracht om dit te lijf te gaan voor u en uw familie.

 • Leonarda Van Opbroecke

  Veel sterkte!