Recordopkomst voor Warmathon: maar liefst 52.907 lopers zamelen 717.274 euro in

Een beeld vanop de Warmathon in Leuven
VRT Een beeld vanop de Warmathon in Leuven
Deze week werden op zes verschillende locaties in Vlaanderen een Warmathon gelopen. In Kortrijk, Brussel, Gent, Antwerpen, Leuven en Beringen verzamelden maar liefst 52.907 lopers om zich sportief in te zetten voor het goede doel. Een record. 

Vandaag vond de laatste Warmathon plaats in Beringen. 8.700 mensen liepen op de mijnsite be-MINE in Beringen voor het goede doel dat zij belangrijk vinden. Nog nooit kwamen zo veel mensen in Limburg op de been voor de Warmathon. De afgelopen zes dagen gaven in totaal 52 907 deelnemers alles voor hun zelfgekozen goed doel op de Warmathon. De Warmathon trok achtereenvolgens van Kortrijk naar Brussel, Gent, Antwerpen, Leuven en Beringen. In Beringen werd zonet het eindbedrag van maar liefst 717.274 euro bekendgemaakt. Dat geld wordt verdeeld onder de 2.088 goede doelen van De Warmste Week. Regi sloot de Warmathon muzikaal af.

Dit is het aantal lopers op de zes locaties van de Warmathon:

Kortrijk: 9.828 lopers

Brussel: 6.129 lopers

Gent: 11.000 lopers

Antwerpen: 8.750 lopers

Leuven: 8.500 lopers

Beringen: 8.700 lopers
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Ricci Latte

    Mooi initiatief omdat je zelf een goed doel kan kiezen... en heel leuk om mee te doen, ik was er voor de tweede maal bij.