Recordhoudster Kiana vliegt eruit in ‘Blokken’: “Ik zag de link niet”

Kiana Buttiens
VRT Kiana Buttiens
Het sprookje van Kiana Buttiens in ‘Blokken’ is ten einde. De Tiense doctoraatsstudente ging er uit in de finale van haar dertiende aflevering. Gisteren werd Kiana met twaalf overwinningen alleen recordhoudster in de quiz van Ben Crabbé.

Opnieuw raasde Kiana door de voorronde heen. Voor de zesde keer in dertien deelnames haalde de Vlaams-Brabantse meer dan 1.000 punten. Maar in de finale ging het mis. Met de tip ‘pijn’ wist Kiana het achtletterwoord ‘remedies’ niet te raden. 

“Ik zag het niet en de vragen lagen me ook niet”, zei Kiana achteraf. Volgens Ben Crabbé kwam het door een gebrek aan juiste antwoorden in de finale. “Het is nu de eerste keer dat - laten we eerlijk zijn - je in de finale slechts één op drie vragen goed beantwoordt”, concludeerde Ben. “Ik zag de link niet”, antwoordde Kiana. “Bovendien waren er dit keer veel vragen bij over film en geschiedenis en dat zijn mijn zwakke punten.”

Wat overblijft voor de doctoraatsstudente - die aan de KULeuven onderzoek doet naar kankerbestrijding - is het fenomenale bedrag van 12.000 euro. Daar heeft ze al duidelijke plannen mee. “Mijn vriend en ik hebben een huis gekocht in Tienen en daar kruipt heel wat geld in”, vertelde Kiana ons eerder. “Maar ik denk dat ik ook wat opzij ga zetten voor een reisje, dat doen we doorgaans nogal onverwacht en zonder veel voorbereiding.” 
10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • mady Vandeweghe

  Ik denk dat Kiana er vermoeid uitzag, altijd die druk, maar wat een mooie presentatie, ze is recordhouder, en heeft altijd eerlijk gespeeld. Dikke duim Kiana!!!!

 • Van den borre Louis

  Foei BLOKKEN ! Kiana heeft verplicht moeten afscheid nemen van haar 13de deelname aan Blokken. Niettegenstaande ze terug meer dan 1000 punten scoorden, moest ze in de finale het synoniem van PIJN raden. Het woord REMEDIES was het juiste antwoord. Remedies zijn hulpjes om pijn te verzachten of te genezen. Gewoon belachelijk en niet verwacht van Ben om op zo een manier deze kandidaat huiswaarts te sturen. Spijtig...

 • Erik Audenaert

  Alain Terrieur , je kan wel eens gelijk hebben . Dat was het geval met de vorige recordhouder ook zo .

 • Bernd Vaes

  Ze liet de finale gewoonweg aan zich voorbij gaan. Ze “wou” mislukken. Dat was zeer duidelijk vast te stellen. Het is alleen de vraag: waarom? het antwoord daarop zullen we wellicht nooit krijgen.

 • hugo van de velde

  Nee ze was gewoon een beetje opgebrand denk ik. Ze keek een beetje stuurs dan anders, de lieve glimlach was weg. Maar ze heeft het schitterend gedaan. Een dikke proficiat hoor.