Streamen of skippen? Archive 81
Volledig scherm
Streamen of skippen? Archive 81 © Netflix

RECENSIE. ‘Archive 81’: “Een knetterende hommage aan het horrorgenre”

TVHebt u last van een blokkade in uw bingegedrag? Leidt niets u nog af zoals het zou moeten? Geef ‘Archive 81’ dan eens ’n kans. Deze nieuwe achtdelige reeks op Netflix rijgt bovennatuurlijk mysterie, sci-fi, fantasy en psychologische horror naadloos aan elkaar en zou zomaar eens het volgende konijnenhol kunnen zijn, waarin u zich volledig kunt verliezen. Of het meer is dan een tweede ‘The Blair Witch Project’? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.

 1. Romy Schneider kwam de dood van haar zoon nooit te boven: “De meest pijnlijke kreet die ik in m'n leven gehoord heb”
  PREMIUM
  Celebrities
  1

  Romy Schneider kwam de dood van haar zoon nooit te boven: “De meest pijnlijke kreet die ik in m'n leven gehoord heb”

  Vanaf eind deze maand loopt in Cinéma Palace in Brussel een tentoonstelling over leven en werk van Romy Schneider. De ‘Sissi’-trilogie zette haar op de kaart - zo kon u zaterdag al lezen -, maar als prille twintiger wilde ze niets liever dan haar legendarische hoofdrol zo snel mogelijk vergeten. Ondanks een verhuis en een nieuwe liefde bleef het ongeluk haar achtervolgen. Een overzicht van haar turbulente amoureuze parcours en die fatale klap die haar levensvreugde definitief ontnam. “Ik ben een doodongelukkige vrouw van 42 jaar en mijn naam is Romy Schneider.”
 2. INTERVIEW. Keira Knightley wil geen lustobject meer zijn: “Ik ben het spuugzat om ‘sexy piraat’ te spelen”
  PREMIUM
  Film

  INTERVIEW. Keira Knightley wil geen lustobject meer zijn: “Ik ben het spuugzat om ‘sexy piraat’ te spelen”

  Geen bombastisch kostuumdrama, en al zéker geen piraterij: Keira Knigtley (35) gooit het over een andere boeg in de donkere thriller ‘Boston Strangler’, die vanaf nu te bekijken is op Disney+. Wij spraken de wereldberoemde actrice over haar nieuwste film, haar kijk op het leven als vrouw in Hollywood, en de burn-out die haar bijna onderuit haalde. “Ik laat mannen mij niet meer vertellen wanneer ik mijn kleren uit moet doen.”