Rapproducer Suge Knight aangeklaagd voor moord

Suge Knight
AP Suge Knight
Platenbaas Suge Knight is aangeklaagd voor moord en zijn borgtocht is ingetrokken. Dat heeft de officier van justitie gemeld aan de Amerikaanse pers.

Knight reed vorige week na een ruzie in een boze bui met zijn auto achteruit op een filmset van de biografische film over rapgroep N.W.A. waarbij hij een aantal mensen raakte. Terry Carter kwam daarbij om het leven. Even later meldde Knight zich zelf op het politiebureau waar hij werd gearresteerd.

Volgens de politie werd de aanvankelijke borgtocht van 2 miljoen dollar ingetrokken vanwege "mogelijk vluchtrisico, mogelijke intimidatie van getuigen en zijn criminele verleden". Even later maakte de officier van justitie de officiële aanklacht bekend.

Vorige zomer nog was de oprichter van hiphoplabel Death Row Records aanwezig bij een schietpartij bij een concert van Chris Brown. In 1996 zat Knight achter het stuur van de auto waarin Tupac Shakur werd neergeschoten - een moord die vooralsnog niet is opgelost. In 1997 kreeg hij negen jaar cel voor geweldpleging - later zou hij nog meerdere malen in aanraking komen met de politie voor geweldpleging en drugsbezit.