Rapper en ex van Ariana Grande Mac Miller (26) overleden

Mac Miller en Ariana Grande.
RV Mac Miller en Ariana Grande.
De Amerikaanse rapper Mac Miller is op 26-jarige leeftijd overleden. Volgens TMZ stierf hij aan een overdosis. Mac Miller ging al langer gebukt onder problemen met drugs. Zijn overlijden is bevestigd door zijn familie en door zijn platenlabel. De rapper is volgens Amerikaanse media bewusteloos gevonden in zijn huis. Vermoedelijk had hij een overdosis genomen. Toen de hulpdiensten arriveerden zou hij al overleden zijn.

"Hij was een stralend licht in deze wereld voor zijn familie, vrienden en fans", laat de familie van de rapper weten. "Mac was een enorm begaafd en inspirerend kunstenaar, met een pioniersgeest en een gevoel voor humor dat iedereen die hij ontmoette raakte'" luidt de verklaring van zijn label Warner Bros. Records.

Mac Miller - zijn echte naam was Malcolm James McCormick - veroorzaakte al eens onder invloed een zwaar verkeersongeluk. Gisteravond twitterde hij nog dat hij ernaar uitkeek om op tournee te gaan. Hij zou daar volgende maand mee beginnen, nadat hij vorige maand nog zijn vijfde studioalbum 'Swimming' uitbracht.

Zijn verslaving was de reden dat zijn relatie met zangeres Ariana Grande op de klippen liep. Hij had eerder samen met Grande enkele nummers gemaakt. Na de aanslag in Manchester op 22 mei 2017 traden ze samen op bij het benefietconcert ter nagedachtenis van de slachtoffers. Miller speelde vorig jaar in juli nog in het Nederlandse Tilburg tijdens het WOO HAH-festival. 

Schokgolf

De plotselinge dood van de rapper heeft voor geschrokken reacties gezorgd. Binnen- en buitenlandse bekendheden delen op sociale media hun verdriet.

"Dit doet pijn man, rust in vrede", twittert zanger Khalid. Chance The Rapper zegt gebroken te zijn door het nieuws. "Ik weet niet wat ik moet zeggen. Mac Miller nam mij mee op mijn tweede toer ooit. Behalve dat hij heeft geholpen mijn carrière een boost te geven was hij ook een van de aardigste jongens die ik ooit heb gekend. Een geweldige man. Ik hield echt van hem. Ik ben er kapot van."

Acteur en rapper Jaden Smith houdt het kort: "Lang leve Mac Miller, rust zacht. We houden van je." Uit een tweet van zangeres Kehlani blijkt dat Mac Miller komende week nog een video zou opnemen. "Dit is te veel voor mij", schrijft ze. "Zo triest nieuws", meldt zangeres Dua Lipa. "Ik kan het niet geloven."
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jean Battheu

  Dat is dan spijtig voor de man.

 • MarliesSchoefs

  Triest voor de familie

 • Ivo Torfs

  En het zal spijtig genoeg de laatste nog niet zijn.....

 • Robert DE REU

  Triest behoort net niet tot de beruchte 27 CLUB. RIP.

 • Lode Castel

  groot verlies