Rapper Boef over zijn succes: “Ik stippelde mijn carrière uit in de cel”

Boef.
ANP Boef.
Rapper Boef heeft de in totaal twee jaar die hij in de cel zat naar eigen zeggen nuttig besteed. De 26-jarige rapper legde er de basis voor zijn carrière. “Ik ben daar heel veel gaan rappen en heb heel veel teksten geschreven en stond positief op. Uiteindelijk ben ik vrijgekomen en heb ik het gerealiseerd", zegt Boef, die op zijn 21e vrij kwam, in gevangenisblad Timeys.

Muzikaal succes was altijd al een droom van Boef. “Ik heb een stappenplan uitgestippeld in mijn cel, en dat ben ik na gaan streven en dat is ook gelukt", blikt hij terug. “Ik rap al sinds ik 10 jaar ben of zo, dus ik doe dit al heel lang, alleen heb je in de bajes alle tijd van de wereld, dus daar ben ik gewoon door gaan schrijven. Maar het is dus niet zo dat ik vanaf mijn detentietijd ben beginnen te rappen. Ik doe het al sinds kleins af aan."

Hoewel Boef de afgelopen jaren meerdere keren in aanraking kwam met justitie, heeft hij er na zijn tijd in de gevangenis bewust voor gekozen zich volledig op zijn muziek te richten. Hij adviseert gedetineerden dan ook in zichzelf te geloven wanneer ze vrij komen. “Als je dat kan en echt verandering wil brengen, lukt dat ook, maar als jij aan de ene kant denkt ‘ik wil echt geld verdienen en de eerlijke kant op’ en aan de andere kant denkt aan criminele praktijken, dan wordt het moeilijk.”

Steun

De rapper zegt wel dat de gevangenis bij het leven hoort. “Veel jongens van de straat belanden in de gevangenis. Ik wil hen gewoon steunen: zit je tijd als een man uit en als je vrij bent, switch je je leven gewoon om en doe je er wat moois mee!”

Boef zat sinds zijn 16e meerdere keren in de gevangenis, maar waarvoor is onduidelijk. Ook na zijn vrijlating werkte de rapper zich meerdere keren in de nesten: zo raakte hij begin dit jaar zijn rijbewijs kwijt na een reeks flinke snelheidsovertredingen. Eerder kreeg hij ook al een taakstraf voor het vernielen van een politieauto.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Tim Diesel

    Maakt mooie muziek en hedendaagse teksten. Toppertje anno 2019.

  • wim stroobants

    Proficiat !