Radiopresentator zet Angèle voor schut, maar zangeres laat zich niet doen: “Je doet alsof ik een heks ben”

Zangeres Angèle.
AFP Zangeres Angèle.
De bekende Franse radiopresentator Sébastien Cauet is kwaad op Angèle. Voor zijn programma op zender NRJ had hij enkele bekende figuren gevraagd om een solidariteitsactie rond de coronacrisis te steunen, maar de ‘Tout oublier’-zangeres weigerde deel te nemen aan het initiatief. Cauet maakte op de radio duidelijk dat hij dat niet ok vond. “Toon eens wat respect. Ik steun de ziekenhuizen op mijn manier”, reageert Angèle op Instagram.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Voor het radioprogramma ‘C’Cauet’ zette Sébastien Cauet vrijdag een actie op poten om het ziekenhuispersoneel te ondersteunen tijdens de coronacrisis. De presentator wil geld inzamelen door enkele voorwerpen van sterren te veilen. “Alle artiesten wilden meewerken, behalve eentje”, zei hij in z’n show. “Ze heeft persoonlijke redenen hiervoor. Het lijkt alsof niets haar raakt. Maar ja, Angèle wou liever niet deelnemen.” De presentator liet daarbij z’n ontgoocheling duidelijk blijken en zette de zangeres zo publiekelijk voor schut. Ook op Twitter benadrukte Cauet de opmerkelijke beslissing van Angèle. 

(Lees verder onder de tweet.)

Angèle pikt het niet dat ze live op de radio aan de schandpaal genageld werd. “Dag Cauet, je zegt dat je geen polemiek wil creëeren, maar dat heb je toch mooi gedaan. In deze tijden hebben mensen daar geen behoefte aan”, post ze op Instagram. “Ik ben niet op je uitnodiging ingegaan omdat ik me nu net als iedereen thuis opsluit. Ik kan niet terugkeren naar m’n appartement in België en ik heb op dit moment geen toegang tot spullen die m'n fans zouden kunnen interesseren. Ik steun de coronacrisis door rechtstreeks medische verenigingen te helpen. Zo heb ik een donatie gedaan zodat ziekenhuizen nieuwe beademingstoestellen kunnen kopen. Daar dreigt namelijk op dit moment een tekort van.”

Angèle betreurt dat ze afgeschilderd wordt als een slecht persoon. “Je doet alsof ik een soort slechte heks ben”,  vervolgt ze. “Er zijn trouwens nog andere artiesten die niet wilden deelnemen aan je actie. Je liegt dus gewoon. Zou je in deze moeilijke tijden alsjeblieft wat respect wil tonen?”

Angèle deelde deze boodschap op Instagram.
Instagram Angèle deelde deze boodschap op Instagram.

Ook rapper Roméo Elvis, de broer van Angèle, reageert boos op Instagram. “Je bent verschrikkelijk Cauet”, schrijft hij op Instagram. “Je pakt m’n zus altijd aan en dat alleen maar omdat ze niet wil deelnemen aan je radiospelletjes. Je kan dit gewoon niet verdragen. Toen ik je vroeger op tv zag, vond ik je al vervelend en veranderde ik de zender. Accepteer het gewoon dat mensen nee tegen je zeggen en op hun eigen manier hun steentje bijdragen.”
15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Carla Van Geel

  Mensen nemen al de verantwoordelijkheid om thuis te blijven en dan zouden ze nog eens de vrijheid niet mogen hebben om over de eigen inzet te beslissen. Een Veiling online organiseren met niet meer dan 2 personen? Het siert Angèle dat ze zich opsluit, een waardevol voorbeeld hetgeen niet gezegd kan worden van een radiopresentator.

 • bryan de ceuster

  Doet me denken aan de keer op het werk dat ze rondkwamen om een bijdrage voor iemand die jarig was. Ik zei dat ik daar niet aan mee deed. Even later werd het uitvoerig rondgebazuind dat ik niet bijgedragen had... Schandalig gewoon! Angele mag toch zelf nog wel beslissen wat ze al dan niet doet zeker?

 • Gino Denil

  Angèle doet wat de overheid gevraagd heeft. In haar kot blijven. Een voorbeeldige burger dus. Cauet probeerde haar dus te overhalen om de regels te overtreden. Er zijn veel manieren om solidair te zijn of te helpen. Maar dat moet niet afgedwongen worden om zichzelf op de radio in het zonnetje te zetten. Dat is zoals bedrijven die een actie op touw zetten om solidair te zijn terwijl er commerciële bedoelingen achter zitten.

 • Chris Hom

  Angèle is jonge, mooie zangeres (doorsnee !) maar het allerbelangrijkste is dat ze een hele sterke professionele ondersteuning en begeleiding heeft maw ze is "big business".

 • Joris Peeters

  Meisje met karakter Angèle, zo mag ik het horen!