Radio 2 verenigt de Vlaamse burgers met zijn burgemeesters

Bart De Wever
Photo News Bart De Wever
14 oktober 2018 lijkt nog veraf, maar de gemeenteraadsverkiezingen zullen er sneller zijn dan je denkt. Daarom brengt Radio 2 van 22 tot 26 januari de Vlamingen samen met hun burgemeesters in de grote 'Burgemeestermarathon'. Dat event, live op Facebook, met meer dan 280 Vlaamse burgemeesters.

Januari is de maand van de beste wensen en nieuwjaarsrecepties. Maar ook van goede voornemens. Zeker voor onze burgemeesters. Want voor hen gaan de laatste maanden in van hun huidige ambtstermijn. Wat gaan zij nog doen dit jaar?

Radio 2 geeft alle Vlamingen de kans om hun burgemeester te confronteren met hun prangende vragen. Hoe kunnen de burgemeesters hun inwoners nog helpen? Wat willen ze op de valreep nog rondkrijgen vóór de volgende gemeenteraadsverkiezingen?

In de laatste week van januari brengt Radio 2 meer dan 280 burgemeesters van Vlaanderen samen tijdens een unieke Burgemeestersmarathon. Elke dag in een andere provincie, in een ander regiohuis. Eén voor één beantwoorden de burgemeesters in een Facebook-Live gesprek die vragen die er echt toe doen voor hun inwoners.

De burgemeesters van de provincie Antwerpen starten met de marathon op maandag 22 januari 2018. Daarna volgen Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen, Limburg en ten slotte Vlaams-Brabant.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Luc Deville

  Hoeveel burgemeesters zijn er kunnen Vlaanderen? Waarom is het weeral een foto van Weverke? Waarom niet eens een burgemeester van een kleinere gemeente of een burgemeester met veel jaren dienst of een vrouwelijke burgemeester? Het gaat mij niet om de persoon of de partij. Maar waarom moeten het altijd de bekende koppen zijn? Er zullen burgemeesters zijn die veel meer doen voor hun gemeente en burgers dan die nationaal bekende politici.

 • Jos Fruyr

  Schakel zeker over naar andere zender die daar niet mee bezig is . Radio luisteren is ontspannend naar muziek luisteren en geen onzin van die politiekers te moeten aanhoren .

 • pat geen

  Ze zetten weer een op die stoel die alleen maar liegt

 • Fons Billen

  hebben die nu echt niks ander te doen dan de mensen te komen wijsmaken wat ze al of vooral niet gedaan hebben de vorige jaren en dat ze hetzelfde belijd gaan verder zetten na de verkiezingen van 2019 .