Radio 2 en Qmusic blijven de sterkste, maar ook Studio Brussel groeit weer

Qmusic
Radio 2 blijft de grootste radiozender, Qmusic behaalt zilver. Studio Brussel maakt een opmerkelijke groei met een gestegen marktaandeel van 11,5 procent. De andere zenders blijven opvallend stabiel. Dat blijkt uit de radioluistercijfers berekend door het Centrum voor Informatie over Media.

Studio Brussel kan mooie cijfers voorleggen voor de periode van maart tot juni, met een gestegen marktaandeel van 11, 5 procent. Ook over de andere radiozenders is de VRT tevreden. Radio 1 behoudt met 8,1 procent een marktaandeel zoals eerder dit jaar, MNM en Klara blijven stabiel met marktaandelen van respectievelijk 10,3 en 2,3 procent. Radio 2 heeft marktaandeel van 29,8 procent en blijft veruit de grootste.

Qmusic bevestigt als tweede grootste zender in Vlaanderen en gaat van 11,5 procent naar 11,8 procent marktaandeel bij het brede publiek. In de leeftijdscategorie 18 tot 54 jaar bereikt de zender zelfs de meeste Vlamingen. Joe haalt bij het brede publiek 8,5 procent marktaandeel. Dit alles blijkt uit de nieuwe CIM-luistercijfers van de periode 1 maart tot en met 30 juni 2019, die op woensdag 21 augustus, bekendgemaakt zijn.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Liesbet willems

    Hoe wordt dat gemeten? Als ik verschillende plaatsen voorbij wandel hoor ik alleen maar MNM en toch zijn ze niet de grootste en ik kom op heel veel plaatsen