R. Kelly opnieuw aangeklaagd voor zedendelict

Muzikant R. Kelly
AP Muzikant R. Kelly
R. Kelly is opnieuw aangeklaagd voor een seksueel misdrijf met een minderjarige. Ditmaal gaat het om een zaak in Minneapolis, in de Amerikaanse staat Minnesota.

De nieuwe aanklacht werd maandag tijdens een persconferentie bekendgemaakt, zo melden Amerikaanse media. Kelly is aangeklaagd voor het aangaan van prostitutie met een persoon jonger dan 18 jaar, in 2001. Er zou sprake zijn geweest van "dansen en seksueel contact". Volgens lokale media zou de zanger een fan 200 dollar (ongeveer 180 euro) hebben betaald voor seksueel contact. De fan zou Kelly hebben benaderd voor een handtekening. 

Steve Greenberg, de advocaat van Kelly, heeft op Twitter al gereageerd. "Kom op zeg", schrijft hij. De advocaat noemt de nieuwe aanklacht “buitengewoon absurd".

Borgtocht
De 52-jarige Kelly wordt ook in New York en Chicago vervolgd. Hij wordt verdacht van het bezit van kinderporno, het belemmeren van de rechtsgang en het aanzetten van een minderjarige tot het verrichten van seksuele handelingen.

Kelly zelf blijft zijn onschuld volhouden. Vrijdag vroeg zijn verdediging de rechtbank in New York de zanger op borgtocht vrij te laten, maar dat verzoek werd afgewezen.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • DIRK RASSCHAERT

    Een persoon, het wordt erger en erger, eet die nu ook al van twee walletjes?