Qmusic organiseert 'De Rode Neuzen Dag Schoolslag' en roept scholen op om acties te organiseren

Sam, Heidi en Wim
Qmusic Sam, Heidi en Wim
Sam, Heidi en Wim hebben vanmorgen een nieuwe actie gelanceerd: De Rode Neuzen Dag Schoolslag. Hiervoor roept het Qmusic-ochtendtrio alle scholen in Vlaanderen op om zoveel acties te organiseren voor Rode Neuzen Dag. 

Daar hangt uiteraard iets aan vast: de school die gemiddeld per leerling het meeste geld inzamelt tegen 16 november, krijgt het trio over de vloer op de speelplaats. In de week van maandag 26 november tot vrijdag 30 november trekken Sam, Heidi en Wim uit de studio: ze gaan in elke provincie een bezoek brengen aan de school die het meeste geld heeft ingezameld. Ze brengen ook telkens een Q-artiest mee, die voor een live-optreden zorgt op de speelplaats.

“Uiteraard hopen we dat heel Vlaanderen acties organiseert voor Rode Neuzen Dag, maar met onze Schoolslag willen we een extra push geven aan de scholen", vertelt Sam De Bruyn. "De opbrengst gaat immers dit jaar naar het mentale welzijn van leerlingen op school, dus we hopen daar op massale ondersteuning. We komen heel graag met onze ochtendshow op bezoek bij de beste scholen. We brengen met plezier een topartiest mee, die ineens enkele liedjes live zal spelen. Rode Neuzen én feestneuzen bij elkaar."

Scholen kunnen zich vanaf vandaag, vrijdag 5 oktober 2018, registreren via Qmusic.be.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Carla Van Geel

    Het mentale welzijn in scholen zou deel moeten uitmaken van de onderwijstaken. Mentaal welzijn hangt samen met geestelijke ontplooiing. Wat gebeurd er dan juist met de opgehaalde budgetten daarvoor? Wordt er gekwalificeerd personeel aangeworven om zulke kinderen te begeleiden?

  • roland peeters

    De kinderen krijgen nog teveel les?