Qmusic lanceert eerste livequiz van Vlaanderen, en je kan er elke weekdag 500 euro mee winnen

Qmusic

In Vlaanderen wordt er graag gequizd, en zeker als je er een geldprijs mee kan winnen. Qmusic speelt daar handig op in en lanceert in oktober Qwistet, een live videoquiz die je tijdens je middagpauze kan spelen onder leiding van Vincent Fierens. De dj verdeelt zo elke dag een prijzenpot van 500 euro.

Het concept is simpel, legt Qmusic uit in een persbericht. Host en Qmusic-dj Vincent Fierens heeft elke weekdag een prijzenpot van 500 euro en vuurt telkens 10 meerkeuzevragen af op de spelers. Die gaan over bijvoorbeeld actualiteit, film, muziek, series of sport. De quiz zelf is een afvalrace waarbij de deelnemers telkens 10 seconden krijgen om elke vraag te beantwoorden. De quizzers die binnen de tijd een juist antwoord geven, gaan door naar de volgende vraag. Wie fout antwoordt valt onverbiddelijk af, maar kan het verdere verloop van de quiz wel op de voet blijven volgen. 

Het prijzengeld wordt verdeeld onder de quizzers die alle 10 vragen van de dag juist hebben. Iedereen die zijn kans wil wagen, kan vanaf eind oktober elke weekdag tijdens zijn of haar middagpauze om 12.30 inloggen in de Q-app op een smartphone of tablet en de vragen beantwoorden. 

Fierens ziet het alvast helemaal zitten. "We weten dat mensen vaak online zijn tijdens hun middagpauze en wat ontspanning zoeken. Het ideale moment dus om Qwistet te spelen. Je middagpauze zal nooit meer hetzelfde zijn." Het gaat ook om een primeur in Vlaanderen. "Quizshows zijn normaal gezien nooit live. Laat staan dat je heel Vlaanderen kan laten deelnemen", verduidelijkt directeur radio An Caers.

Qmusic5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • René Mattyns

  Niet voor iedereen dus, of denken ze dat waar men in ploegen werkt het werk stil gelegd kan worden om mee te doen?

 • Gerard Braeckmans

  En zo houdt men de mensen bezig.

 • niels de laet

  Heeft Ann Reymen al niet een radioprogramma op het zelfde uur met de zelfde naam?

 • Jef Deboosere

  hoe? heeft MNM geen programma da Kwistet noemt? Origineel weer ze Q, kunnen zelfs niks nieuw verzinnen.

 • Remus Bogaert

  welkom in de gokmaatschappij.