Productiehuis Koeken Troef moet afslanken en ontslaat personeel: "De impact van dossier Bart De Pauw bleek te groot"

Instagram
Het productiehuis Koeken Troef moet afslanken en met een kleinere bezetting verder. De huidige ploeg blijft behouden tot na de opnames van het TV-programma 'Twee Tot De Zesde Macht', maar vanaf eind oktober worden een aantal medewerkers noodgedwongen opgezegd. Dat meldt Koeken Troef, waar tv-maker Bart De Pauw tot voor kort zaakvoerder was, zelf in een persbericht.

Volgens Ines De Vos, partner van Bart De Pauw en zaakvoerster van Koeken Troef, kan een reorganisatie niet langer tegengehouden worden. "We hebben met alle macht geprobeerd om de reorganisatie zo lang mogelijk tegen te houden, maar de impact van het dossier waar Bart De Pauw is in verzeild geraakt, bleek zo groot dat we niet genoeg opdrachten meer konden binnenhalen", legt De Vos uit.

De Pauw stapte in februari op als zaakvoerder bij het productiehuis. Hij kwam begin november vorig jaar in opspraak, nadat enkele vrouwen die met hem hadden gewerkt, hem beschuldigden van seksueel grensoverschrijdend gedrag. De VRT besloot daarop om de samenwerking met hem volledig te beëindigen en het programma dat hij toen presenteerde, de quiz 'Twee Tot De Zesde Macht', onmiddellijk van het scherm te halen.

Het hart van in

De Vos betreurt dat ze haar ploeg niet kan samenhouden. "De medewerkers van Koeken Troef vormen een 'superteam' met bekwame, creatieve én loyale mensen die we graag aan boord hadden willen houden. We zijn er het hart van in dat de medewerkers mee de gevolgen moeten dragen van een zaak waar ze niet bij betrokken zijn", aldus De Vos.

Ze hoopt vooralsnog dat er in het najaar een oplossing gevonden wordt. "We hebben bij diverse partijen goeie voorstellen neergelegd, maar vooralsnog blijven de bestellingen uit. En we hebben helaas de middelen niet om iedereen aan boord te houden en te blijven wachten totdat er een opdracht binnenkomt."

Op de hoogte

De zaakvoerster heeft haar ploeg op de hoogte gebracht van de op til zijnde afslanking van het productiebedrijf en helpt de getroffen medewerkers met de zoektocht naar een nieuwe baan. Hoeveel mensen moeten stoppen bij het productiehuis hangt af van het werk dat al dan niet voor handen is. Meer informatie wil De Vos niet geven.

Koeken troef team op teambuilding op Malta
Koeken troef Koeken troef team op teambuilding op Malta38 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc Van der Slagmolen

  Spijtig, heeel spijtig. Zo,n talent ! Bart , we missen jou op het scherm !

 • Louise Van Loo

  Is er wel iets van waar, grensoverschrijdend gedrag. Maar waar ligt die grens. Klagers blijven anoniem, waarschijnlijk concurentieslag. Alle prothese dragers ( heup, knie, schouder, enz) die door de douane moet, wordt ook bepoteld, zelfs als je papieren van artsen laat zien, vorige maal zelfs drugscontrole in bagage. Dit is grensoverschrijdend gedrag aan de grens.

 • Noël Rysman

  Iemand aan het kruis nagelen is zeer gemakkelijk maar de rechtszaak afwachten is voor vele ZEER moeilijk.Men is in vele gevallen al veroordeeld zonder bewijzen !.

 • Fred Fourgon

  Het zijn jullie, de media, inclusief de gazetten dus, die Bart de Pauw en zijn bedrijf ten gronde hebben gericht. Jullie, het volkstribunaal. Op basis van rook. Onthou dat goed.

 • Ilse Verlinden

  Bij mijn weten heeft er niemand ooit beweerd verkracht/aangerand/bepotteld te zijn door Bart De Pauw. Daar ging het over berichtjes en stalking en machtsmisbruik. Voor mij is dat toch net iets anders.....