Prins Laurent en prinses Claire.
Volledig scherm
PREMIUM
Prins Laurent en prinses Claire. © BELGA

Prins Laurent en Claire duiken weer op als koppel, maar waar was de prinses? “Ze is al te vaak ontgoocheld”

RoyaltyHet was lang een mysterie, maar met één foto van een hecht gezin op vakantie bij Guy Gilbert (85) - de ‘rockpriester’ die hun huwelijk inzegende - ontkrachten prins Laurent (57) en prinses Claire (47) deze week de aanhoudende geruchten dat ze uit elkaar zijn. Van een breuk is dus geen sprake, maar waar hing prinses Claire dan al die tijd uit? Vrienden van het prinsenpaar verklaren voor het eerst haar afwezigheid: “Ze vindt het steeds moeilijker om haar plaats binnen de koninklijke familie te vinden.”

8 reacties

 • Roger Verstreepen

  1 jaar geleden
  Wanneer gaan ze nu eens stoppen met dat koppel zo te achtervolgen en vervolgend erop los fantaseren over hun huwelijk
 • Heidi Werbrouck

  1 jaar geleden
  Ik begrijp haar. Voor haar huwelijk was ze een zelfstandige vrouw met een eigen bedrijf en plots mocht ze niets meer. Geef haar iets om handen, een titel als beschermvrouw van een project en die herleeft.
 • monique bolen

  1 jaar geleden
  Wanneer deze foto is genomen weet ik niet maar aan Clair te zien ziet ze er niet ongelukkig uit.
 • william De Ruyck

  1 jaar geleden
  Geniet van jullie gezin dat is het belangrijkste !
 • Nancy Haemhouts

  1 jaar geleden
  Laat hen toch met rust Ieder hun leven Mooi koppel. Klasse dame. En hij nen toffe ☺️
 1. RECENSIE. ‘The Patient’: “Een kuitenbijter, maar tenminste anders dan alle seriemoordenaarshows die u recent zag”
  PREMIUM
  TV

  RECENSIE. ‘The Patient’: “Een kuitenbij­ter, maar tenminste anders dan alle seriemoor­de­naar­shows die u recent zag”

  De meest zielige man op uw kijkbuis wordt dezer dagen vertolkt door Steve Carell. De acteur die vooral bekend is voor z’n komische rollen in onder meer ‘The Office’ en ‘Evan Almighty’ speelt in ‘The Patient’ een Joodse therapeut die worstelt met het orthodoxe geloof van z’n zoon, rouwt om z’n zopas overleden vrouw en daarbovenop ook nog eens ontvoerd wordt door een patiënt die een seriemoordenaar blijkt te zijn, maar daarvan af wil. Of deze nerveuze thrillerreeks op Disney+ ook zo therapeutisch is dat het een doorbraak in het controversiële seriemoordenaar-genre kan forceren? Evelien Delgouffe zoekt het in onze ‘Kijkgids’ voor u uit.
 1. “En ze leefden nog lang en ongelukkig”: de geschiedenis van koninklijke huwelijken aan het Belgische hof
  PREMIUM
  Royalty

  “En ze leefden nog lang en ongelukkig”: de geschiede­nis van koninklij­ke huwelijken aan het Belgische hof

  Een prins en prinses die in het huwelijksbootje stappen? Daar móet langdurig liefdesgeluk van komen. Of dat leren de sprookjes toch, want de realiteit zit meestal veel minder romantisch in elkaar. Nu prins Laurent (57) en prinses Claire (47) al een tijdje achtervolgd worden door geruchten dat ze gescheiden zouden zijn, duiken wij in het complexe huwelijksleven van de Saksen-Coburg-Gotha’s door de eeuwen heen. Hoe gelukkig waren onze Belgische vorsten in hun huwelijk? En hoe gingen zij om met kwalijke geruchten en problemen? Een kroniek van ‘stil verdriet’, dat tot op vandaag al twee keer tot een koninklijke scheiding leidde.
 2. Waarom prins Laurent en prinses Claire nooit officieel zullen scheiden
  PREMIUM
  Royalty

  Waarom prins Laurent en prinses Claire nooit officieel zullen scheiden

  Is het huwelijk van Laurent (57) en Claire (47) op sterven na dood? Dat gerucht achtervolgt het prinsenpaar al een tijdje. In het dagelijkse leven zouden de twee al maanden gescheiden leven, al zullen ze volgens verschillende koningshuisdeskundigen ‘op papier’ nóóit uit elkaar gaan. “Nochtans kan Laurent wettelijk gezien op dezelfde manier scheiden als iedere andere Belg”, klinkt het. Waarom blijven onze royals - soms schijnbaar tegen wil en dank - toch ‘eeuwig getrouwd’?