Prins Emmanuel viert zijn zeventiende verjaardag door te poseren een nieuw portret, dat door het Koninklijk Paleis werd vrijgegeven.
Volledig scherm
Prins Emmanuel viert zijn zeventiende verjaardag door te poseren een nieuw portret, dat door het Koninklijk Paleis werd vrijgegeven. © Koninklijk Paleis / Bas Bogaerts

Prins Emmanuel viert 17de verjaardag met nieuw portret

ROYALTYBelgische prins Emmanuel, de zoon van koning Filip en koningin Mathilde, mag vandaag zeventien kaarsjes uitblazen. Om de gelegenheid niet onopgemerkt voorbij te laten gaan, heeft het Koninklijk Paleis een nieuw portret van de prins vrijgegeven.

 1. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.
 2. ‘My Next guest’: David Letterman reist naar Kiev voor een interview met president Zelensky
  Play
  TV

  ‘My Next guest’: David Letterman reist naar Kiev voor een interview met president Zelensky

  David Letterman (75) is naar Kiev gereisd voor zijn grootste interview tot nu toe. Vanaf maandag 12 december kan je op Netflix de volgende aflevering van ‘My Next Guest Needs No Introduction’ kijken dat in het teken staat van de Oekraïense president Volodymyr Zelensky (44). Het interview werd in oktober opgenomen in een metrostation, 90 meter onder de grond, om veiligheidsredenen. “Dit heb ik nog nooit gedaan”, vertelt Letterman in de trailer. “Ik weet niet wat ik moet verwachten. Een week voor ik naar Kiev kwam, lanceerde Rusland weer raketten op de stad.”
 3. Adil El Arbi op bedevaart naar Mekka: “Prachtig om dit te doen met mijn vrouw en broeders”
  Play
  BV

  Adil El Arbi op bedevaart naar Mekka: “Prachtig om dit te doen met mijn vrouw en broe­ders”

  Regisseur Adil El Arbi (34) is samen met zijn vrouw Loubna Khalkhali (30) op bedevaart in Mekka in Saoedi-Arabië. Ook collega-regisseur Bilall Fallah (36) is mee. Het drietal deelt verschillende beelden van hun ervaring op Instagram. “Dit is een droom die uitkomt. Ik ben gezegend om dit te mogen doen met mijn vrouw en mijn broeders”, klinkt het. Elke moslim moet, indien het kan, als onderdeel van de hadj (de Arabische naam van de bedevaartstocht naar Mekka) één keer in z’n leven naar de Saudische stad gaan om de Kaäba, het centrale heiligdom van de islam, te bezoeken. De regisseurs zijn momenteel in Saudi-Arabië vanwege het Red Sea International Film Festival in Jeddah, een stad aan de Rode Zee op één uur rijden van Mekka. Daar wordt hun film ‘Rebel’ vertoond.
 1. Axel Daeseleire deelt opnieuw geld uit in ‘Erfgenaam Gezocht’: “Ik noem mezelf een handige herverdeler”
  Play
  Showbits
  9

  Axel Daeseleire deelt opnieuw geld uit in ‘Erfgenaam Gezocht’: “Ik noem mezelf een handige herverde­ler”

  In het nieuwe seizoen van ‘Erfgenaam Gezocht’ pakt Axel Daeseleire opnieuw uit met enkele straffe cases over verloren gewaande erfgenamen. Mensen die zonder het te weten recht hebben op een aardige som geld. Het totale bedrag loopt op tot 500 miljoen euro, geld dat anders op rekening van de Belgische staat zou belanden. Daarvoor moet Axel wel gaan graven in het verleden van families. “En daarbij waag je je wel eens op glad ijs”, vertelt hij aan Desna in een nieuwe Showbits.