Exclusief voor abonnees

Presentatrice Karine Claassen maakte unieke reis met zes BV-kinderen: "Zo schoon, hoe onwennig die jongeren waren"

In wijzerzin Karine Claassen, Beau, Milan, Zion, Céleste, Marie en Britt.
© VRT - 2018 In wijzerzin Karine Claassen, Beau, Milan, Zion, Céleste, Marie en Britt.
Vanavond start op Eén de reportagereeks 'Bloed, Zweet & Luxeproblemen'. Daarin neemt Karine Claassen zes kinderen van BV's mee naar Afrika en Azië, om hen te tonen hoe westerse luxeproducten gemaakt worden. "De jongeren wisten op voorhand niet dat ze zélf ook zouden moeten werken of dat ze bij de plaatselijke arbeiders zouden logeren."

Geen luxevakantie op een zandstrand voor de zes jongvolwassenen met bekende familienamen. Wel een harde confrontatie met het leven zoals dat écht is in Ghana en Sri Lanka. Beau, Marie, Zion, Britt, Milan en Céleste gaan straks in de openingsaflevering al aan de slag in een textielfabriek die kledij maakt voor de westerse markt. De werkdruk ligt er bijzonder hoog, de verloning extreem laag. Later belanden de jongeren in de garnalenkweek, waar alles manueel gebeurt. In Ghana trekt de groep naar een illegale goudmijn, vervolgens naar een cacaoboerderij, waar ze werken op een plantage. De ultieme schok krijgen ze op de vuilnisbelt van Agbogbloshie.

Je hebt 23% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Herman Mattheus

  Allemaal heel mooi van de VRT.Het moeten altijd dit soort programma's zijn;liefst zo ver mogelijk. Die huis zelfde verhaal. Voor normale programma's heeft de VRT geen geld en goesting. Zou toch een openbare omroep zijn werkend met ons geld? Stop met die linkse propaganda en geef terug gewone programma's.

 • Christiane Verbeek

  Hopelijk zijn ze niet thuis gekomen met akelige beestjes in zich. Wat je soms te zien krijgt in 'Monsters inside me' tart alle verbeelding. Maar ja, een 'kermis' zal wel een geseling waard zijn zeker? Ze zijn toch eens op TV geweest.

 • Theo Van Hoof

  Ik ga daar nie naar kijken. Is weer zo een vingertje omhoog programma.

 • Charel de Klucht

  Gaan ze hiermee VTM achterna hollen dat leeft van het opdwepen van bekakte vlamingen? Laat ons eens iets zien dat de moeite waard is.

 • Johan Coppens

  Onwennig... dat zal wel. Als je nooit een stro van de grond moet rapen. Maar na de "onmenselijke" tijd zitten die kindjes waarschijnlijk weer lekker thuis met hun nieuwe smartphone.