Cipier Preben uit Gent is de derde ‘Homo Universalis’.
Volledig scherm
Cipier Preben uit Gent is de derde ‘Homo Universalis’. © Joel Hoylaerts/Photo News

Preben uit Gent is nieuwe Homo Universalis: “Samen op reis met enkele deelnemers”

tvDe door corona-onderbreking heeft het bijna een jaar geduurd, maar na 99 spelletjes mag de 34-jarige Preben uit Gent zich de derde ‘Homo Universalis’ noemen. De cipier won de titel van de populairste ‘Iedereen Beroemd’-rubriek na een intensief spelletje schommelen. Hij ontvangt 18.000 euro aan reischeques.

  1. Schrijver Marnix Peeters leeft afgezonderd in de Oostkantons: “Mijn cholesterol is 300, maar ik sterf liever eerder dan dat ik mijn plezier opgeef”
    PREMIUM
    Kunst & Literatuur

    Schrijver Marnix Peeters leeft afgezon­derd in de Oostkan­tons: “Mijn choleste­rol is 300, maar ik sterf liever eerder dan dat ik mijn plezier opgeef”

    "Vanop een afstand zie je de dingen altijd scherper", zegt Marnix Peeters (55). De schrijver woont in de Oostkantons, als een kluizenaar van de Aldi. Dat wil zeggen: mét lief, computer en auto, maar toch ver van het leven dat de meesten van ons leiden. Hij heeft net een nieuwe schelmenroman klaar waarin er weer alleen maar gelachen wordt, maar als hij kijkt naar het Vlaanderen dat hij een jaar of tien geleden heeft verlaten, vergaat het lachen hem. “Ik krijg het ervan dat de politiek zich in deze tijden inlaat met onbenullige discussies over Leopold II, K3 in Egypte, zwarte pieten en zigeunersaus. Ik vind dat bullshit.”