Ruim veertig jaar lang maakte Lutgart Simoens verschillende radio- programma's voor de openbare omroep, al zal ze vooral herinnerd worden voor 'Vragen staat vrij'.
Volledig scherm
PREMIUM
Ruim veertig jaar lang maakte Lutgart Simoens verschillende radio- programma's voor de openbare omroep, al zal ze vooral herinnerd worden voor 'Vragen staat vrij'. © DOCUMENTATION

PORTRET. Radio-icoon Lutgart Simoens overleden: "Haar leven was voltooid. Ze zei het pas nog"

ShowbizzZe had een stem zoals er vandaag geen meer gemaakt worden en zelfs tot in haar laatste levensfase bleef die even fluweel klinken. 'De engel van Vlaanderen' werd ze genoemd, een bijnaam die ze dankte aan haar iconische radiowerk. Minder bekend waren haar persoonlijke tegenslagen en de vloek van haar pensioen. Afgelopen weekend overleed ze. Lutgart Simoens werd 92 jaar.

9 reacties

 • Catherine MISTIAEN

  9 maanden geleden
  Mijn moeder (1928) kende Lutgart van zien op het internaat in Kortrijk. Ik herinner me LS als een lieve moederfiguur op de radio: zachte, warme stem en trage zinnen. Toen traagheid nog gewoon was, rustgevend en troostend. Nu struikelen journalisten soms over hun woorden omdat ze te snel praten. Laat ons weer trager en kalmer praten, aub. Vooral op de radio.
 • Ingrid Debyser

  9 maanden geleden
  De warme stem van vele soldaten die zondag naar de kazerne reden. Zoek dit nog altijd op de radio. Is niet meer te evenaren. Rust zacht
 • Paul Verbeeck

  9 maanden geleden
  Rust zacht , we hebben jaren genoten van uw warme stem en sterkte aan familie en vrienden .
 • freddy cardoen

  9 maanden geleden
  Lutgart had de mooiste en zachtste radiostem die er was . Ze heeft de mensen mooie en aangename zondagavonden gegeven . Rust zacht Lieve Lutgart
 • Jan Delafontaine

  9 maanden geleden
  Mooie stem, heel wat anders dan hemeltergend vreselijke stemmen van tegenwoordig zoals Jeroen Van Dyck ja vroeger had je nog veel leuke stemmen.
 1. Matt Damon licht uitspraken over homofoob taalgebruik toe: “Nog nooit in mijn leven heb ik iemand een flikker genoemd”
  Celebrities

  Matt Damon licht uitspraken over homofoob taalge­bruik toe: “Nog nooit in mijn leven heb ik iemand een flikker genoemd”

  Matt Damon (50) ligt nu al enkele dagen onder vuur. In een recent interview vertelde de acteur dat hij nog maar recent gestopt is met het woord ‘faggot’ ofwel flikker, een scheldwoord voor homoseksuele mannen, te gebruiken. Alleen bleek die uitspraak niet helemaal te kloppen en in een nieuw statement licht Damon zijn uitspraken over homofoob taalgebruik wat meer toe.