Marco Borsato op de Lokerse Feesten in 2019.
Volledig scherm
PREMIUM
Marco Borsato op de Lokerse Feesten in 2019. © Geert De Rycke

PORTRET. Marco Borsato, man van hoge toppen en diepe dalen: “Hij vertelde dat hij failliet was, maar potte intussen miljoenen op”

ShowbizzDe populairste artiest van Nederland? Op die vraag antwoordde het gros van de mensen jarenlang volmondig Marco Borsato (54). Met maar liefst vijftien singles stond hij bij onze noorderburen aan de top van de hitparade, enkel The Beatles deden beter. Na een rel rond belastingontduiking, een breed uitgesmeerde affaire en de recente aangifte wegens seksueel misbruik van een minderjarig meisje blijft er van z’n vlekkeloze imago niet veel meer over. Een portret van een zanger die de voorbije tien jaar vooral diepe dalen kende. “Sinds het faillissement in 2009 is alles veranderd.”

24 reacties

 • Felix Strackx

  5 maanden geleden
  1 Goed nummer: Dromen zijn bedrog, en van al de rest word ik bloednerveus. Trekt op niks.
 • Patrick Peeters

  5 maanden geleden
  Wat is waarheid en wat niet? Zogenoemd slachtoffer en media spelen hier een grote rol in. Zulke zaken houdt men beter buiten de media tenzij je dát natuurlijk net wil!
 • Polutnik Ronald

  5 maanden geleden
  Waarom denk je dat die Leontine bij Marco blijf , ondanks zijn meermaals vreemdgaan . Juist om de miljoenen euro's, daarvoor blijft Leontine bij Marco en anders was ze al gisteren vertrokken .
 • Jan Verplancken

  5 maanden geleden
  Ik zou voor geen geld van de wereld beroemd willen zijn.
 • Andy Van de velde

  5 maanden geleden
  Zijn geld zal wel geparkeerd staan in panama om zo weinig mogelijk belastingen te betalen...