Kevin Janssens op de voorbije Ensors
Volledig scherm
Kevin Janssens op de voorbije Ensors © Film Festival Oostende

POLL. De Ensors gaan genderneutraal: is dat een goed idee?

FilmBeste acteur of beste actrice? Voor de organisatie van de Ensors, de belangrijkste film- en televisieprijzen in Vlaanderen, maakt het geen verschil. De Ensors worden namelijk genderneutraal. Dat laat het Filmfestival van Oostende weten. 

23 reacties

 • Karolien Sleeckx

  1 jaar geleden
  Hier pleiten voor genderneutraalheid maar aan de andere kant aanhalen dat er te weinig vrouwelijke CEO’s zijn. Dat zou dan ook geen issue mogen zijn, toch?
 • nicole desseyn

  1 jaar geleden
  Mogen we nu nog gewoon man of vrouw zijn ? Heel dat gendergedoe komt m’n strot uit!
 • Jonathan Monsaert

  1 jaar geleden
  Waanzin, de overgrote meerderheid van de bevolking is gewoon man of vrouw, simpel. Behoor je tot een andere minderheid, geen probleem, maar gijzel de overige bevolking niet. Waarom moet alles in de huidige maatschappij op de spits gedreven worden? De asociale media zit er voor veel tussen, mijn gedacht. Hoe zijn we anders aan dat befaamde woke fenomeen geraakt?
 • Victor Coekaerts

  1 jaar geleden
  Als je echt "genderneutraal" wilt voortleven: Broek en rok zijn voorbijgestreefd, zoek een vervanging in de kledij. Een algemene naam voor ons wezen, dus geen man, vrouw, maar een andere benaming. Zoals bij arbeiders en bedienden wordt dat "werknemer". Waarom dan niet gewoon "mens". Absurditeiten wegens ontkenning van jezelf zijn tegenover anderen moet dan maar de regel worden. Staat die regenboog voor de "goudpot"?
 • Karine Roeland

  1 jaar geleden
  Dus er bestaan geen mannen en vrouwen meer, kinderen worden als 'het kind' geboren. An en Jan mag niet meer, want namen moeten ook genderneutraal worden, net zoals kleding. Speciale shampoo e.a. producten die als typisch of speciaal voor vrouwen of mannen zijn/waren mogen niet meer? In babykamer mag niets nog roze of blauw zijn, want dit zou de baby kunnen verwarren. Mag en kan elk levend wezen nu zwanger worden en 'het' kind baren? Bh's buiten gooien want dit is niet genderneutraal.
 1. “Als je me dat nog eens lapt, komt het niet goed”: Joren moet buiten slapen nadat Lien de deur sluit in ‘Blind Getrouwd’
  Play
  TV

  “Als je me dat nog eens lapt, komt het niet goed”: Joren moet buiten slapen nadat Lien de deur sluit in ‘Blind Getrouwd’

  Vreemd schouwspel in het ‘Blind Getrouwd’-resort. Nadat hij door zijn vrouw uit hun hotelkamer werd gesloten, moest Joren de nacht noodgedwongen doorbrengen naast het zwembad. Miscommunicatie, aldus Lien. Opzettelijk, volgens Joren. “Als je thuis komt, kijk je toch waar je man is?”, klinkt het verbaasd over het incident. Tegelijkertijd vertoont ook het huwelijk van sterkhouders Jana en Christiaan barstjes.