Poetsvrouw beschuldigt Jean-Pierre Van Rossem van seksuele intimidatie

Poetsvrouw beschuldigt Jean-Pierre Van Rossem van seksuele intimidatie.
Poetsvrouw beschuldigt Jean-Pierre Van Rossem van seksuele intimidatie.
Eind dit jaar zou er een documentaire over z’n leven moeten verschijnen, maar nu heeft Jean-Pierre Van Rossem (73) andere dingen aan zijn hoofd. Zijn voormalige poetsvrouw beschuldigt hem namelijk van seksuele intimidatie. Van Rossem ontkent met klem.

Jasmina Mouton, zo heet de vrouw die haar verhaal wil doen over Jean-Pierre Van Rossem. Ze kent hem al meer dan vijfentwintig jaar. De laatste jaren reed ze om de veertien dagen richting z’n woonplaats Kapelle-op-den-Bos, om er zijn huis te onderhouden. “Wassen, dweilen, strijken. Hij gaf me twintig euro, voor de benzine, want ik moet vanuit Oostende komen. Dat was genoeg.”

Maar recent liep het fout, zo vertelt ze in Dag Allemaal. “Toen hij me plots vroeg om in lingerie voor hem te poseren. Hij zou die foto’s kunnen verkopen, zei hij. Ik aarzelde, want ik kon dat extra geld wel goed gebruiken. Stom, ik weet het. Vanaf toen liep alles verkeerd. Om te beginnen stond hij erop dat hij ook naakt zou zijn tijdens de shoot,” zegt ze. “Daarna bleef hij me bestoken met chatberichten op Facebook. Hij vroeg me ook om hem nog extra foto’s op te sturen. Zodat hij z’n lusten zou kunnen botvieren, als je begrijpt wat ik bedoel.”

Naar de politie stapte ze echter niet. “Wat gaat de politie zeggen? Dat ik maar zo dom niet had moeten zijn? De enige oplossing was uiteindelijk om m’n Facebook-profiel te sluiten en van telefoonnummer te ­veranderen.”

Jean-Pierre Van Rossem ontkent de hele zaak met klem. “Jasmina is jarenlang smoorverliefd op mij geweest”, legt hij uit. “Op haar avances ben ik nooit ingegaan. Ze kwam hier poetsen maar was steeds vergezeld van haar echtgenoot. Als ze nu beweert dat ze seksueel getinte berichten van mij ontving dan waren die wellicht voor een ander bestemd.” 
10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • lily De de smet

  Ik geloof niks van dit verhaal. Haar verhaal klopt niet.....

 • Heidi Damman

  Ik ben zelf vriendin en model voor zijn schilderijen. Ken hem al heel lang en is altijd heel erg zorgzaam en lief voor ons geweest! Dit is een valse kat en Jean en ik zijn naast alles kunstenaars ‘ naakt poseren’ is daar nooit geen probleem in geweest ! Punt

 • Peter Buyck

  Voor 20 euro van Oostende naar Kapelle-op-den-Bos? Pas na 25 jaar 'dienst' zou hij haar voorstellen om naaktfoto's te maken? Lijkt me een verhaal op sterk water. Een standaardbiljet zou al 17 euro enkele reis zijn bij de NMBS + ruim 2 uur reizen... Mij lijkt het alsof zij de intimidatie deed en niet aan haar trekken kwam.

 • Peter Neefs

  Heksenjacht .. Stop ermee aub .. Wat bezielt die vrouwen??

 • Ludo Wouters

  JP zegt dat die berichten voor een ander bestemd waren en wij moeten dat geloven. Je kunt één keer eens een verkeerde sms sturen, maar meerdere dan ben je ongeloofwaardig. Dat die vrouw dom heeft gehandeld dat geloven we wel.