Plopsaland De Panne waarschuwt voor phishing: "Mails van afzender ‘Dland World’ niet openen"

Plopsaland De Panne
Momenteel circuleren er mails van ‘Dland World’ waarin mensen aangespoord worden, om aan een voordelig tarief, een abonnement te kopen die toegang geeft tot verschillende pretparken, waaronder Plopsaland De Panne. De Plopsa Group benadrukt dat desbetreffende mails nep zijn en dient klacht in. 

Het zou gaan om zogenaamde phishingberichten waarbij oplichters gevoelige informatie proberen te verkrijgen om het vervolgens te misbruiken. Mensen worden eerst opgebeld door het fictieve bedrijf ‘Dland World’, waarna ze een mail in hun mailbox ontvangen die hen verleidt tot de aankoop van een ‘DCARD Seizoenskaart’. Getroffen personen worden gevraagd hun gegevens te controleren en de kaart te bestellen door op een link te klikken.

“We kregen sinds gisteren verschillende meldingen van opmerkzame individuen. We willen iedereen waarschuwen en oproepen om mails van de afzender ‘Dland World’ niet te openen, niet op de links te klikken en in geen geval tot betaling over te gaan”, stelt Wim Wauters, Parkmanager van Plopsaland De Panne. “Dit is uiteraard een heel vervelende situatie. We raden mensen dan ook aan om abonnementen enkel via onze officiële website aan te kopen”, zegt Wauters.

Plopsaland De Panne deed reeds aangifte van de feiten. De politie vraagt aan de getroffen personen om de originele mail niet door te sturen naar Plopsa. Dit in het kader van het onderzoek. Personen die toch overgegaan zijn tot betaling, worden verzocht om klacht in te dienen bij de lokale politie.

Plopsa, de themaparkdivisie binnen Studio 100, baat 6 themaparken uit die gemiddeld goed zijn voor zo’n 3 miljoen bezoekers per jaar. In België bevinden zich Plopsaland De Panne, het waterpark Plopsaqua De Panne, het overdekte Plopsa Indoor Hasselt en Plopsa Coo in de Belgische Ardennen. 
2 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • PATRICIA BERWETTE

    Ik werd ook gebeld en ze boden mij tickets aan voor Disneyland betaling moest ik uitvoeren binst ik hen aan de lijn had ! Wat moet ik nu doen ??

  • Angelo Cabooter

    Zulke mail komt bij mij automatisch bij ongewenst. Als ik zón mail krijg, stuur ik het door naar safeonweb.