Francesco en Junior Planckaert geven in Dag Allemaal een openhartig interview over hun goeie band en hun nieuwe tv-programma.
Volledig scherm
PREMIUM
Francesco en Junior Planckaert geven in Dag Allemaal een openhartig interview over hun goeie band en hun nieuwe tv-programma. © Hoylaerts/Photo News

Pittig dubbelgesprek met de Planckaert-zonen: “We zullen ‘Wie wordt de vrouw van Junior?’ moeten organiseren”

ShowbizzHet was Junior (28), de jongste van de Planckaert-kinderen, die het bouwvallige kasteel in Frankrijk ontdekte waar Vlaanderens sympathiekste familie nu een pareltje van probeert te maken. Een proces dat we elke zondag kunnen volgen in ‘Château Planckaert’. Maar of ze er achteraf ook allemaal samen gaan wonen? “Magali wil enkel verhuizen als het een verbetering is”, zegt Francesco (38). Een gesprek met de twee Planckaert-zonen én vrouwlief Magali over de liefde, het zevende kleinkind, hun toekomstplannen en een eventuele tweede reeks.

  1. Eddy Planckaert (62), kasteelheer ‘van het zevenste knoopsgat’: “Destijds hadden we het geld van VTM nodig, deze keer niet”
    PREMIUM
    Showbizz

    Eddy Planckaert (62), kasteel­heer ‘van het zevenste knoopsgat’: “Destijds hadden we het geld van VTM nodig, deze keer niet”

    Tien jaar hebt u ze moeten missen op het kleine scherm, maar vanavond zijn ze terug: de Planckaerts. Niet langer met de Ardennen als decor, maar vanuit een middeleeuws kasteel in Frankrijk, een ruïne die ze ten behoeve van 'Château Planckaert' op Eén opnieuw van een dak en diepmenselijke warmte zullen voorzien. "Onze familie, dat is een commune", zegt Eddy Planckaert (62), ‘kasteelheer van het zevenste knoopsgat’. "Op mijn 44ste had ik geen rotte frank meer en ik heb lang schuldgevoelens gehad omdat ik mijn kinderen en kleinkinderen in zo’n benepen situatie had gebracht, maar vandaag durf ik weer op mijn troon zitten."