Pippi Langkous (Free Souffriau) bezoekt Gentse school

Pippi Langkous op bezoek in freinetschool Het Trappenhuis in Gent.
Gianni Barbieux Pippi Langkous op bezoek in freinetschool Het Trappenhuis in Gent.
Het fictieve Zweedse meisje Pippi Langkous wordt weer hip. Er toert een musical door Vlaanderen met de titel 'Pippi zet de boel op stelten'. Free Souffriau speelt Pippi en bracht samen met haar paard Witje een bezoekje aan de eerste graad van Het Trappenhuis.

24 kindjes verkleed in Pippi-stijl stonden vol ongeduld te wachten aan het schoolhek. Lang te wachten, want het paard met Pippi Langkous kwam met een half uur vertraging toe. Het kwam helemaal uit Wetteren gestapt, maar ruiter Free Souffriau klom gewoon om de hoek op de rug van het dier. Onherkenbaar was ze, met rosse pruik met zwiepende vlechten en de kleurrijk foute outfit van Pippi Langkous. De kindjes bleven muisstil. Hen was op het hart gedrukt dat ze geen lawaai mochten maken omdat het paard anders zou schrikken.

Dat kindjes anno 2018 Pippi Langkous nog kennen, is wonderlijk. Het dook voor het eerst op in 1945 als hoofdpersonage in een jeugdboek van de Zweedse Astrid Lindgren. In 1969 werd er een tv-serie van gemaakt, en later ook films en zo werd Pippi Langkous wereldberoemd. "Ja, mijn eigen kinderen kennen Pippi", zegt Free. "In mijn tijd was die superpopulair. Vandaag is dat anders, omdat er een overaanbod van kinderseries is, maar toch. Wie Pippi ziet, blijft ernaar kijken." De kinderen van Het Trappenhuis leren al twee weken lang over het vrijgevochten meisje en zijn dus ook op de hoogte van de serie. Pippi Langkous bezocht de klas van de eerste graad en daarna mochten de kinderen Witje bezoeken. Er werd een record van één echte én zes kleine Pippi's op Witjes rug gestapeld. 

Op 28 oktober speelt de Pippi-musical in de Gentse Capitole en de 24 kindjes van Het Trappenhuis kregen daarvoor een toegangsticket. Alle info en tickets via www.uitgezonderd.be. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.