Piers Morgan valt BBC aan nadat ze "homofobe" cartoon van hem en Donald Trump uitzenden

De cartoon die uitgezonden werd door BBC Two tijdens hun satirische nieuwsprogramma 'The Mash Report'.
Twitter De cartoon die uitgezonden werd door BBC Two tijdens hun satirische nieuwsprogramma 'The Mash Report'.
Morgan kreeg vorige week het eerste internationale interview met Trump. Als reactie daarop zond BBC Two de cartoon uit. Morgan vindt dat niet kunnen en wordt hierin gesteund door onder andere Perez Hilton en feministische auteur en journaliste Jennifer Wright.

Piers Morgan greep naar Twitter om zijn ongenoegen uit te drukken.

"Mocht Trump een afbeelding zoals deze tweeten, maar dan met Hillary Clinton en een vrouwelijke interviewer, zou iedereen die deze carton momenteel viert/retweet uitbarsten in verontwaardige kreten van 'Sexist!', 'Misogynist!', 'Homofoob!' - met de BBC op kop. Liberale hypocrisie in al zijn afkeurenswaardige glorie!", schreef de Good Morning Britain-presentator erbij. 

Feministische auteur en journaliste Jennifer Wright reageerde daarop het volgende.

"Ik haat het om Piers Morgan gelijk te moeten geven, en ik denk dat hij een afstotelijke slijmerd is, maar... foto's posten van mannen die seksuele activiteiten uitvoeren met andere mannen met als bedoeling om hen neer te halen lijkt mij verouderd en ongelukkig. Er zijn betere manieren om dit punt over te brengen zonder de "ha ha gay"-insteek die hier gebruikt wordt."

Ook televisiepersoonlijkheid Perez Hilton reageerde op de tweet van Morgan en zei dat de man een punt heeft. 

Een woordvoerder van BBC meldde het volgende: "De BBC heeft een rijk nalatenschap van satire en The Mash Report geeft wekelijks een satirische en onechte blik op de grote nieuwsverhalen. Dit soort humor is goed bekend bij het BBC Two-publiek dat het programma volgt."
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Ben Vanhasselt

    Wat is hier homofoob aan?

  • Filip Desmedt

    Tja , bij links geven ze er altijd een draai aan zodat het wel mag . Dit is pure pesterij , pure discriminatie , maar volgens links is dit satire . Moeten we goed onthouden . Vanaf nu zal ik dus steeds satirisch zijn !!!

  • Heidi Nackaerts

    Dit is geen humor, dit is laag bij de grondse vuiligheid.