Pierce Brosnan baalt van Bondfilms

Pierce Brosnan bij een Bond-première in 2002.
afp Pierce Brosnan bij een Bond-première in 2002.
Pierce Brosnan wil met zijn drie zoons nooit naar de James Bondfilms kijken waarin hij speelt. De acteur vindt dat hij Bond niet goed genoeg heeft vertolkt.

Pierce was te zien in vier Bondfilms: GoldenEye (1995), Tomorrow Never Dies (1997), The World Is Not Enough (2002) en Die Another Day (2002). De Ier kijkt met gemengde gevoelens terug op de rol. Volgens hem was het een soort kruising tussen de geheim agenten die Roger Moore en Sean Connery eerder hadden neergezet.

"Het was voor mij heel moeilijk om de rol te doorgronden", vertelt de nu 60-jarige filmster aan The Telegraph. "Het geweld was nooit echt, de brute kracht van die man nooit tastbaar. Het was best saai en het bleef wat oppervlakkig. Maar misschien had dat ook wel te maken met mijn eigen onzekerheden over hoe ik hem moest spelen."

Zijn eigen Bondfilms terugkijken, daar begint Brosnan niet aan. "Ik heb er geen behoefte aan om mezelf als James Bond terug te zien", zegt hij hoofdschuddend. "Want het is gewoon nooit goed genoeg. Dat is een verschrikkelijk gevoel."

EPA