Piepjonge rapster die zich voordeed als ‘rijkste kind van de eeuw’ duikt na maanden weer op en doet haar hallucinante verhaal

INSTAGRAM - Fotmontage HLN
“Ik zit in een héél benarde situatie” - dat zegt Lil Tay, de intussen 10-jarige rapster die zich voordeed als ‘rijkste kind van de eeuw’. Nadat ze tijdens de zomer van vorig jaar moest onderduiken door de onhoudbare stroom aan kritiek en bedreigingen, is ze nu voor het eerst weer opgedoken en heeft ze haar sociale media gedeblokkeerd. Ze vindt de tijd ook rijp om háár versie van de feiten te geven. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Zegt de naam Lil Tay je nog iets? Het meisje ging vorig jaar in geen tijd viraal, omdat ze zich uitgaf voor selfmade miljonair. Ze deed niets anders dan pronken met haar rijkdom en schold haar volgers uit. “Ik ben nog maar negen en al miljonair”, riep Lil Tay toen op Instagram. “Zwijg voor ik je een mep verkoop, b*tch!” Of ook: “Deze auto heeft 200.000 dollar gekost. Ik heb nog geen rijbewijs, maar toch rijd ik met deze sportwagen, b*tch.” 

Ook designerkledij en mooie huizen kon het zangeresje wel appreciëren. Ze had naar verluidt al vijf eigendommen op haar naam staan en droeg steevast designerlabels als Gucci of Louis Vuitton. In een van haar filmpjes op Instagram droeg ze een gouden ketting waarvoor ze naar eigen zeggen 350.000 dollar neertelde. “Jullie hebben zo’n ketting nog nooit gezien”, ging Lil Tay te keer. En in een andere clip: “Ik ben rijker dan jullie haters allemaal samen. Mijn toilet kost meer dan jullie huurgeld. Alles is hier duurder dan jij kan betalen.”

Hoe het meisje aan zoveel geld kwam? “Op mijn zesde was ik platzak en leefde ik in Atlanta. Op een dag werd ik wakker en zei ik tegen mezelf: “Ik ga nooit meer blut zijn.” Ik ben opgestaan, ben hard beginnen werken en nu leven we in de Hollywood Hills”, zei ze zelf. Wat ze precies bedoelde met “werken’, was niet duidelijk.

Opgedoekt

Haar ‘succes’ was echter van zéér korte duur. Nadat er filmpjes opdoken waarin ze onder druk werd gezet door haar eigen familie, werden al haar accounts op de sociale media opgedoekt. Vooral Angela, de moeder van Lil Tay en tevens haar manager, werd daarbij beschuldigd. Zij bleek samen met haar zoon Jason, de oudere broer van Lil Tay, het hele bedrog op poten te hebben gezet. Op de gelekte fragmenten was te zien hoe de schofferende uitspraken van Lil Tay stuk voor stuk werden ingefluisterd. Het meisje zat er zichtbaar ongemakkelijk bij en werd zelfs meermaals op de vingers getikt wanneer ze niet meteen de juiste termen kon vinden. 

De moeder van Lil Tay werkte bovendien bij een immomakelaar in Vancouver. Het meisje gebruikte haar sleutels om binnen te dringen in exclusieve woningen en er filmpjes op te nemen. De Jaguar, Ferrari en Rolls Royce waren uiteraard ook niet van haar. Eén van de wagens was van de baas van haar moeder. Lil Tay mocht er eventjes gaan inzitten voor een foto. Toen het bedrog uitkwam, werd Lil Tays moeder Angela meteen ontslagen. “In onze sector is er geen plaats voor dat soort gedrag”, aldus haar ex-baas.  

Het hele gebeuren wekte een storm van kritiek op. Het voorval werd bestempeld als “pure kindermishandeling”. De familie kreeg zoveel kritiek en bedreigingen te verwerken, dat Lil Tay moest onderduiken. Niet alleen in het echt - niemand wist waar ze was of hoe het met haar ging -, maar ook op de sociale media. Al haar video’s en foto’s werden verwijderd, haar profielen op Instagram, Youtube en Twitter werden volledig gewist. Maar daar is nu opnieuw verandering in gekomen. 

(lees verder onder de beelden)

Angala, de moeder van Lil Tay, was tevens haar manager.
Instagram Angala, de moeder van Lil Tay, was tevens haar manager.

Bovendien vindt de jonge meid de tijd rijp om haar versie van de feiten te vertellen. En dat verhaal is behoorlijk hallucinant. “Ik ben mijn Instagramaccount begonnen in de winter. Ik weet niet meer precies wanneer, maar het was ergens in het begin van 2018. Waarom? Omdat ik daar zin in had”, aldus Lil Tay. Wanneer ze de vraag krijgt of het niet haar broer was die haar had aangespoord het account op te richten, zegt ze: “Euh, misschien. Misschien moet ik hier tijdens een ander gesprek eens over praten. Ik zit in een zeer benarde situatie en kan daar verder niets over kwijt.”

Juridisch gevecht 

Toch laat ze nog verder in haar kaarten kijken. Lil Tay zegt dat ze zwaar in de clinch ligt met haar vader Chris Hope, met wie ze jaren geen contact meer had. “Hij is naar de rechter gestapt om plots te eisen dat ik terug bij hem moet gaan wonen. Hij beweerde dat ik in gevaar was en zo.” Omdat haar vader met nog meer juridische stappen dreigde, verwijderde Lil Tay haar accounts. “Hij dreigde ermee mijn moeder te laten arresteren. Hij bleef dreigen, dus ik heb alles moeten verwijderen.” Volgens vader Chris heeft hij de rechter gevraagd om Lil Tay een verbod op te leggen nog filmpjes te maken, te stoppen met (bedenkelijke) muziek te maken en haar weer naar school te sturen. 

“Maar ik ben te beroemd voor school. Ik ga niet naar school, maar krijg thuis les”, aldus Lil Tay. “Maar daar wil hij verandering in brengen. Hij moet toch weten dat te veel mensen weten wie ik ben? Als ik naar school ga, word ik binnen de kortste keren aangevallen. En ik doe nu alle dingen die een ‘normaal’ kind ook doet. Dat is mijn leven nu.” 

“Uit op geld”

Lil Tay heeft verder geen goed woord over voor haar vader. “Hij heeft mij letterlijk opgesloten in een kast, terwijl hij zelf was gaan feesten. De zus van zijn nieuwe vrouw was babysit, maar zij kan mijn bloed wel drinken. Hij heeft mij jaren niet gezien. Het is overduidelijk dat hij mij nu enkel terug wil voor het geld. Achter mijn rug heeft hij ook een patent genomen op mijn naam”, sneert ze. Volgens vader Chris was dat echter “een noodzakelijke stap die gezet moest worden”. “Want anders zouden anderen die naam proberen misbruiken. Ik heb een patent genomen op die naam omdat het duidelijk werd dat haar moeder aan niets had gedacht.”

Volgens haar vader heeft Lil Tay in al die maanden dat ze in het publieke oog stond evenwel geen euro verdiend. “Ze heeft geen geld, ze heeft niets”, zegt hij. “En dat hoeft ook niet. Ik wil enkel dat mijn dochter een opleiding krijgt, dat ze veilig is, en dat ze nu en verder in de toekomst gelukkig kan worden. Alles wordt opgelost.”

 Lil Tay en haar vader.
Twitter Lil Tay en haar vader.6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gerard Braeckmans

  Dat belooft voor later.

 • Wouter Van de Walle

  Triest dat ze niet inziet dat haar vader het wel goed met haar voor heeft en dat de moeder hier het probleem is

 • Carl Parker

  De toekomst ziet er leuk uit, volwassen aan 10 jaar.

 • Jef Heffens

  't is gewoon een flauwe grap waarvan men nu blijkbaar een groot drama probeert te maken.

 • ro butzen

  Wat een raar, warrig verhaal...