Philippe Geubels over vete met Xander De Rycke: “Lastig als er iemand altijd aan het zagen is”

Philippe Geubels
Photo News Philippe Geubels
Philippe Geubels (38) was deze week te gast in ‘Welcome to the AA’, de podcast van Alex Agnew (46). De twee comedians praatten er onder meer over collegialiteit én over Philippe’s vete met Xander De Rycke. 

Philippe Geubels vertelt in ‘Welcome to the AA’ dat zijn entree in de Vlaamse comedyscene eigenlijk redelijk vlekkeloos verlopen is. “Toen ik begon, werd ik eigenlijk meteen omarmd door jullie", klinkt het. “Dat klinkt nu heel wollig, maar bij wijze van spreken, hé. Jij, Nigel (Williams), Wouter (Deprez), Wim (Helsen) ... Jullie waren niet vijandig. In tegendeel: ik kreeg tips, ik werd geholpen. Nu nog.” Toch ondervond hij tegenstand, geeft hij toe. “Ik denk dat ik meer tegenwind kreeg van de mensen van mijn eigen generatie die toen begonnen. Ik voelde daar meer vijandigheid. Je voelde: iedereen vond plezant wat ik deed, tot het succesvol werd. Toen was het plots commerciële brol.”

Daarop besluit Alex de olifant in de kamer maar te benoemen: “Dat was in de periode van de Comedy Casino Cup. Jij bent toen in de finale geraakt, en Xander (De Rycke) heeft die toen gewonnen. Hij heeft er ook nooit een geheim van gemaakt dat hij er een probleem mee had dat jouw carrière serieus vertrok, en die van hem niet. Vond je dat toen moeilijk?” “Goh, het is lastig als er altijd iemand aan het zagen is, natuurlijk. Maar moeilijk, nee. Ik heb me er altijd weinig van aangetrokken", bekent Philippe. “Als dat nu een goede vriend was geweest die ik was kwijtgeraakt, dan was het anders. Maar Xander, die ken ik eigenlijk niet." Al heeft het wel gevolgen gehad: “Het effect is dat ik nu denk: wat een vervelende mens’. Ik heb er dan ook alleen maar negativiteit van gekregen.”

Xander De Rycke heeft ondertussen op Twitter ook op de uitzending gereageerd. “Ik krijg veel berichten over mijn vernoeming in de laatste ‘WTTA’”, schrijft hij. “Omdat daar wat duiding ontbreekt, zal ik het er wel even over hebben de volgende keer dat ik er te gast ben. Needless to say zijn de dingen minder dramatisch dan dat sommige mensen denken.”
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bert Van den bossche

  Nu, geubels is de vtm kijker zijn favoriete humorist. Vt4 is al jaren een afkooksel van vtm... Waarom in godsnaam nog zon breinloze zender?!? Ergens onderweg is q2, van de vtm, dan weer getransformeerd naar vt4.... Begrijpen wie het kan...

 • jurgen put

  Ik sap (denk dat ze zap bedoelen) niet weg.....als ik het niet wil zien sap ik er zelf niet naartoe!! Ieder zijn eigen mening, maar als je kijkt naar de successen van beide heren denk ik toch dat Geubels meer geapprecieerd wordt dan De Rijke. But Alex blijft de beste!!!

 • Anne Kastelijns

  Ik heb die Xander eens bezig gehoord, ik ben gaan lopen na 5 min. Dit is absoluut niet het niveau van Geubels! En het interview is wel wat uit zijn context getrokken, sprak niet neerbuigend over die Xander, gaf enkel de realiteit terug.

 • Ann Verschueren

  Een beetje teveel Geub practisch alle dagen in eender welk programma? ,daarvan ga je stilaan ook geubelen!

 • Frank Elen

  1 show van Xander De Rycke gedaan althans een halve want we zijn vertrokken ergens halverwege. De negativiteit droop eraf, op alles en iedereen kritiek. Je gaat gelukkig binnen en je komt depressief buiten. Ik begrijp deels wat Geubels wil zeggen.