Philippe Geubels: "Ik krijg eigenlijk altijd slechte recensies”

ANP Kippa
Philippe Geubels (37) maakt zich niet druk om slechte recensies. De komiek krijgt ze “eigenlijk altijd”, zegt hij tegen onze Nederlandse collega’s van het AD. “Tja, wat moet ik erover zeggen? Ik snap niet dat je in een zaal kunt zitten waar iedereen anderhalf uur alleen maar aan het lachen is, naar buiten loopt en denkt: dit was helemaal niets.”

Philippe vindt het “spijtig” dat recensenten, zeker in Nederland, “zo’n duidelijke eigen visie hebben op wat comedy hoort te zijn”. “Het moet blijkbaar geëngageerd zijn en anders niet”, vervolgt de cabaretier. “Voor mij is dat hetzelfde als beweren dat alle muziek jazz móét zijn. Da’s toch belachelijk?’'

Geubels presenteert vanaf donderdag voor de Nederlandse zender RTL het programma ‘Is er een dokter in de zaal?’, een welkome afwisseling tussen zijn theaterprogramma’s, vindt Philippe. Televisie en theater gaat hij in ieder geval nooit meer door elkaar doen, zeker niet na zijn tweede voorstelling ‘Hoe moet het nu verder?’. “In de tijd dat ik eigenlijk had moeten schrijven, was ik met televisie bezig. Ik ben nog altijd ongelukkig met die voorstelling.”

Een televisiecarrière vindt Philippe ook geen must. “Voor mijn gevoel kan het nog steeds morgen gedaan zijn met mijn loopbaan. Jammer, maar geen ramp, hoor. Qua televisie bedoel ik. Het liveoptreden zou ik echt missen. Nu ik erover nadenk, doe ik dat toch het liefst.”
13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Nico Dakman

  Bert onlangs naar een show van. Urbanus geweest en was bijna in slaap gevallen en ook naar geubels geweest. Urbanus is al lang passe was grote fan 20 jaar geleden. Bij geubels bijna heel de show gelachen samen met vrouw en vrienden.

 • Matt Casters

  Ik ben een tijdje terug gaan kijken in het Capitool in Gent en we hebben keihard gelachen heel de show. Je ziet dat Philippe dit graag doet en ik het vond het inderdaad live beter als de TV shows.

 • Robert De Meulder

  Die gasten die kritiek hebben op U zijn spijtig genoeg zelf slachtoffer.Als ge daar moest tegen zeggen dat het s'avonds kouder is dan buite antwoorden die; ik heb dat gevoel ook.

 • Chris Devlaeminck

  Niet iedereen heeft hetzelfde gevoel voor humor. Zelf heb ik liever Hans Teeuwen. Waar sommigen dan ook weer niets moeten van hebben.

 • Patrick vincke

  De beste humor is nog altijd in het parlement alhoewel Philip geubels niet te versmaden is heel goeie komic