In de keuken van zijn Hof van Cleve: daar is Peter Goossens (55) nog altijd zo veel mogelijk. "Al blijf ik niet meer tot 1 uur 's nachts. Lange dagen rechtstaan: het is heel belastend. Ik ben als een oldtimer: de carrosserie en de motor zijn nog goed, maar er zitten al wat wisselstukken in.
Volledig scherm
PREMIUM
In de keuken van zijn Hof van Cleve: daar is Peter Goossens (55) nog altijd zo veel mogelijk. "Al blijf ik niet meer tot 1 uur 's nachts. Lange dagen rechtstaan: het is heel belastend. Ik ben als een oldtimer: de carrosserie en de motor zijn nog goed, maar er zitten al wat wisselstukken in. © Kevin Faingnaert

Peter Goossens, nog altijd op eenzame hoogte: "Stoverij met friet, natuurlijk moet dat in de Vlaamse canon”

De man die zijn volk torentjes leerde bouwen op het bord, staat op eenzame hoogte, althans in ons land. En dat zou Peter Goossens (55) graag anders zien, zolang het niet met te veel schuimpjes en toefjes gepaard gaat. "Stoverij met friet, natuurlijk moet dat in de Vlaamse canon."

 1. Chef-kok David Bertolozzi over sluiting sterrenzaak Berto in Waregem: “We vinden geen geschikt personeel meer”

  Chef-kok David Bertolozzi over sluiting sterren­zaak Berto in Waregem: “We vinden geen geschikt personeel meer”

  David Bertolozzi (41) en zijn echtgenote An Kint (44) hebben hun sterrenrestaurant Berto in Waregem met onmiddellijke ingang gesloten. “De reden is simpel: we vinden geen geschikt personeel meer”, zegt de chef-kok. “Ik scheer ze zeker niet allemaal over dezelfde kam, de jonge krachten. Maar er zijn er veel die niet meer hard willen werken”, vindt de chef-kok. Het koppel gaat nu vol voor hun andere succesvolle zaak: Bistro Berto in het Regenboogstadion.
 2. Nieuwe VTM-kok Loïc Van Impe moet Jeroen Meus pijn doen. Of niet? "De Jerre en ik hebben besloten om elkaar vooral te steunen”
  PREMIUM
  TV

  Nieuwe VTM-kok Loïc Van Impe moet Jeroen Meus pijn doen. Of niet? "De Jerre en ik hebben besloten om elkaar vooral te steunen”

  Loïc Van Impe (25), de nieuwe kok van VTM, is een kind van Jeroen Meus. Een geestelijk kind, welteverstaan. "De Jerre was één van mijn idolen", en hij zegt 'zjerre' want de twee kennen elkaar ondertussen. Ambetante situatie, want vanaf nu is het de bedoeling dat Loïc zijn geestelijke vader en kameraad op professioneel vlak zo veel mogelijk pijn doet. Of niet? "Dat de buitenwereld er een wedstrijd van gaat maken, dat weten we", zegt Van Impe, "maar wij hebben besloten om elkaar vooral te steunen."