Pepperspray treft 130 mensen bij Martin Garrix

Martin Garrix
ANP Kippa Martin Garrix
Zo’n 130 feestgangers hebben zich tijdens een show van Martin Garrix in Amstersam bij de EHBO gemeld omdat ze last hadden van pepperspray. Volgens de politie zijn mensen met de bijtende stof in hun gezicht gespoten en beroofd. Ook waren er zaterdagochtend vroeg vechtpartijen bij de RAI Amsterdam, waar de beroemde dj een feest gaf op het Amsterdam Dance Event.

Bij die opstootjes moest de politie een wapenstok gebruiken om de vechtersbazen uit elkaar te halen. Daarbij keerden mensen zich ook tegen de politie. De politie moest opnieuw de wapenstok trekken om de menigte op afstand te houden. Daarna keerde de rust terug.

Garrix reageerde ondertussen op de gebeurtenis. “Ik vind het vreselijk voor de mensen die afgelopen nacht last hebben gehad van het pepperspray incident”, schrijft de dj. Verder schrijft hij niet te begrijpen dat er mensen zijn die “zoiets” doen. Ondanks de incidenten is de dj wel tevreden over zijn optreden. “Ondanks deze vervelende situatie was het een bijzondere avond”, laat hij weten. Ook zegt Martin uit te kijken naar zijn volgende show.

Vorig jaar werd ook gespoten met pepperspray tijdens ADE, onder meer ook bij een optreden van Martin Garrix. Het is nog niet duidelijk hoeveel mensen zijn beroofd. De politie roept op aangifte te doen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.