Pedro Elias scheert haar af om zoontje met leukemie te steunen

Control Pedro, Pedro Elias, VIER
VIER Control Pedro, Pedro Elias, VIER
Rover (3), het zoontje van Pedro Elias en Evelien Broekaert, werd eerder dit jaar getroffen door leukemie. Om hem te steunen, heeft Elias zijn haren nu afgeschoren.

“Rover kort, papa kort”, schrijft Pedro Elias bij een foto op Instagram waarop hij met een opvallend korte coupe te zien is. Enkele weken geleden, toen hij in een lang interview in De Tijd over de ziekte van zijn zoontje vertelde, zei hij al dat hij over die actie nadacht. “Toen ik hoorde dat Rover kaal zou worden, stond ik al bijna met de tondeuse klaar om ook zelf mijn haar af te scheren”, klonk het toen. “Al vond ik die symbooldaden vroeger zelf onnozel, maar voor Rover vind ik dat niet onnozel. En wat andere mensen kunnen doen? Bloed geven aan het Rode Kruis. Daarmee kan iedereen mee een steen verleggen.”

Rover heeft leukemie, al is er ook positief nieuws: volgens de dokters zal hij het halen. De behandeling duurt twee jaar, waarvan de eerste zes maanden zeer intensief zouden worden, met onder andere blokken van vier keer per week, vier weken lang chemotherapie.

Pedro Elias
Instagram Pedro Elias4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • An Leys

  Ik heb zelf 2 maal leukemie gehad. Is nu 6 jaar geleden. Men vader, broers en nonkel hadden ook hun haar afgeschoren en nee het geneest niet maar het gaf wel steun en een lachmomentje tijdens die moeilijke periode! Veel sterkte tijdens de behandeling Never Lose Hope

 • Thomas Van Der Linden

  Is supererg als je die ziekte hebt en wens het niemand toe maar met zoveel media aandacht te vragen en je haar af te scheren zal je zoon niet genezen hoor. Bij deze sterkte!

 • Mike Zwarts

  Ja jongens is da kaal.

 • Greta Van den broecke

  Veel moed Pedro en veel beterschap Rover