Exclusief voor abonnees

Patti Davis betoogt tegen haar vader Ronald Reagan

REUTERS
Ronald en Nancy Reagan zijn dertig jaar na hun passage in het Witte Huis nog steeds rolmodellen voor conservatief Amerika. Hun dochter Patti (66) is dat veel minder: ze voerde openlijk oorlog met haar moeder, betoogde tegen haar vader, overleefde verslaving en verkrachting en ging naakt voor Playboy. Story brengt deze week haar verhaal.

Het begon al met haar naam: Patti koos ervoor om als een Davis, de meisjesnaam van moeder Nancy, door het leven te gaan, in een poging zich los te rukken van de Republikeinse Ronald Reagan. Als lid van de anti-kernenergie­beweging ging ze betogen tegen de president, haar vader, en ook binnen de vier muren van het Witte Huis stapelden de aanvaringen zich op. Patti’s verslavingen als tiener en een verdrongen verkrachting deden haar ontsporen en zetten haar op een parcours dat indruiste tegen Ronalds en Nancy’s deugdzame levenskoers. Na jarenlange vervreemding gooide ze de ouderlijke tekortkomingen van het presidentspaar op straat in een boek en poseerde ze op haar 41ste voor Playboy, tot haar vaders alzheimer een verzoening inzette.

Je hebt 12% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Chris Deckers

    Dus haar verslavingen deden haar ontsporen??? Volgens mij is een verslaafde per definitie ontspoord. Tenzij je erg vooruitstrevend, sociaal en progressief bent, dan hoort het er vaak gewoon bij.