Eindredactrice van 'Stukken van Mensen' Anja Torrekens, dealer Bie Baert en 'Stukken van Mensen'-presentatrice Evy Gruyaert gingen naar Rome om Patrick te feliciteren.
Volledig scherm
Eindredactrice van 'Stukken van Mensen' Anja Torrekens, dealer Bie Baert en 'Stukken van Mensen'-presentatrice Evy Gruyaert gingen naar Rome om Patrick te feliciteren. © rv

Patrick Van Der Vorst uit ‘Stukken van Mensen’ is gewijd als diaken

tvPatrick Van Der Vorst, de antiquair die jarenlang te zien was als dealer in ‘Stukken van Mensen’, is gewijd als diaken. Onder meer collega’s Evy Gruyaert en Bie Baert zakten af naar Rome om hem te feliciteren.

 1. Patrick uit ‘Stukken van Mensen’ ruilde luxeleven voor seminarie: “Mijn hond mis ik nog het meest”
  PREMIUM
  TV

  Patrick uit ‘Stukken van Mensen’ ruilde luxeleven voor seminarie: “Mijn hond mis ik nog het meest”

  De opnames van het zesde seizoen van 'Stukken van mensen' gingen deze week van start, maar voor het eerst zonder Patrick van der Vorst (49). De altijd hoffelijke en tot in de puntjes gemanierde kunstpaus verruilde de high society van Londen vorig jaar voor een sober leven in het priesterseminarie van het Vaticaan. "Toen ik mijn kamer te zien kreeg, waande ik me weer in het internaat."
 2. Ex-deelnemers over de nieuwe ‘Blind Getrouwd’: “Dat wordt één orgie van gevoelens”
  Play
  TV
  10

  Ex-deelnemers over de nieuwe ‘Blind Getrouwd’: “Dat wordt één orgie van gevoelens”

  De fans kunnen nu al beginnen aftellen: in september start het nieuwe seizoen van ‘Blind getrouwd’. VTM kiest voor een andere formule. De koppels trouwen op dezelfde dag en gaan allemaal samen op huwelijksreis. Of dat evenveel sensatie oplevert als bij de Australische versie van het programma is nog af te wachten. Showbits checkt bij enkele ex-deelnemers wat zij vinden van de nieuwe aanpak. “Dat wordt één grote orgie van gevoelens”, kirt Nuria. En Christophe houdt wel van de Australische sensatie als guilty pleasure. “Maar ik heb er vertrouwen in dat de Vlaamse makers zo ver niet zullen gaan”, vertelt Nick aan Senne en Desna in een nieuwe Showbits.
 3. Patrick van der Vorst uit ‘Stukken Van Mensen’ over priesteropleiding in Rome: “Celibatair leven is niet altijd makkelijk”
  PREMIUM
  Showbizz

  Patrick van der Vorst uit ‘Stukken Van Mensen’ over priesterop­lei­ding in Rome: “Celibatair leven is niet altijd makkelijk”

  Het kwam als een complete verrassing toen Patrick van der Vorst (50) uit ‘Stukken Van Mensen’ zijn job als kunstdealer inruilde voor een priesterstudie in Rome. Maar hij zette door, en zit nu in zijn derde jaar. Het contrast met het kunstwereldje is groot. “Ik woon in een kleine kamer, met gedeeld toilet.” Patrick vertelt over het achterlaten van zijn hond, z’n dagplanning in het sobere seminarie, zijn examens en z’n toekomstplannen. “Wij leven met 35 mensen samen. Als je niet af en toe stoom kan aflaten, zorgt dat voor spanning.”
 4. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.