Urbanus in 'De Afspraak'.
Volledig scherm
Urbanus in 'De Afspraak'. © VRT

Passage Urbanus in ‘De Afspraak' zorgt voor ophef: “Niet relevant wat een witte, oudere komiek te zeggen heeft over racisme”

ShowbizzMaandagavond was komiek Urbanus (71) te gast in het Canvas-programma ‘De Afspraak’ om het te hebben over humor in gevoelige tijden. Z'n verschijning zorgde echter voor heel wat ophef op sociale media: “Is hij wel de juiste man voor zo’n gevoelig topic?” De VRT heeft ondertussen gereageerd op de heisa. 

129 reacties

 • Rudy Fosselle

  2 jaar geleden
  Het zal natuurlijk voor de VRT even schrikken geweest zijn. Normaal maken ze in De Afspraak 'journalistiek' vanuit hun zelfvoldane eigen-gelijk-bubbel waarin zogezegd personen die zouden van mening verschillen om ter hardst politiek correcte wijsheden mogen verkondigen. Daarin MOET de Vlaming zich dan maar terugvinden. Bij de verkiezingsresultaten zakken de journalisten dan een dagje of zo down to earth. Soms 2 dagen.
 • Lucien Mertens

  2 jaar geleden
  Niet relevant?! Het is zodanig relevant dat de naakte angst meteen toeslaat bij de racist gillende farizeeërs, waarheid kan pijn doen. Verstandig man onze Urbanus, racisme komt wel degelijk in alle kleuren.
 • Carmen De Gussem

  2 jaar geleden
  Urbanus heeft overschot aan gelijk, zo zouden er meer mogen zijn!
 • RIET HEIRMAN

  2 jaar geleden
  Urbanus heeft evenveel recht zijn mening te geven in De Afspraak als elke andere Vlaming, en ik denk dat zijn mening overeenkomt met wat veel modale Vlamingen denken.
 • Johan Van Empten

  2 jaar geleden
  Waarom zou Urbanus geen relevant commentaar geven? Toen veel van de commentators op deze site, of anti-racisme activisten nog in pampers liepen, of nog niet geboren waren had Urbanus ook al zijn skerches omtrent milieuverontreinig, boskap, politieoptreden. Hij is een geletterd man met levenservaring, geen domoor. Waarom zou zijn mening niet van tel kunnen zijn? Juist ja, hij sloeg de boel niet kapot, maar hij kon het reeds 50 jaar geleden wel verwoorden, op een grappige manier.