Partner Pascale Bal krijgt 12 maanden cel voor slagen, maar actrice blijft toch bij hem

Nina
Mijn leven
Pascale Bal
Siska Vandecasteele Nina Mijn leven Pascale Bal
Ernst N., de Nederlandse partner van actrice Pascale Bal, is vandaag door de Brusselse correctionele rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden, weliswaar met uitstel, en een geldboete van 1.280 euro. De dertiger had de 47-jarige actrice tot tweemaal toe mishandeld. Het koppel heeft zich intussen wel verzoend maar dat was voor de rechtbank geen reden om zich mild te tonen.

Actrice Pascale Bal, bekend van haar rollen in 'Familie' en 'Thuis', was op 25 augustus met haar partner op stap in discotheek The Villa maar Ernst N. werd die hele avond telefonisch lastiggevallen door zijn ex-vriendin. Dat zorgde voor spanning tussen de actrice en haar partner en bij hun thuiskomst die nacht in Zemst kwam het tot een hevige discussie. Daarbij werd N. agressief en sloeg hij Bal meerdere malen in het aangezicht met de blote vuist.

Het was niet het eerste agressie-incident want in juni had Ernst N. de actrice al proberen wurgen. Voor de rechtbank hield N. voor dat hij zich niet goed meer herinnerde wat er gebeurd was, omdat hij te veel gedronken had.

De rechtbank tilde zwaar aan de feiten, die als bijzonder laakbaar werden omschreven. Dat het koppel zich intussen verzoend had, deed volgens de rechtbank ook niets af aan de ernst van de feiten.
17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • conny van steertegem

  Zulke mannen hebben een rare macht over een vrouw...... En het is niet zo gemakkelijk om zo iemand los te laten Ik heb het zelf meermaals ondervonden maar heb uiteindelijk de knop kunnen omdraaien Hopelijk kan pascale dit iets sneller....

 • Eida Lam

  Als die man ooit de volgende bij elkaar mept met fatale gevogen dan ben jij Pascale daar mee verantwoordelijk aan!

 • Saskia Du Nord

  €1.280 - is dit nu de prijs op iemand op zijn gezicht te slaan? Hebben ze daar bij de rechtbank een speciale prijslijst voor zulke dingen opgemaakt? belachelijk! haar "vriendje" heeft waarschijnlijk psychiatrische hulp nodig, bovenop die 12 maanden gevangenis, want volgende keer kan hij inderdaad nog erger reageren en wie weet hoe dit dan afloopt?..

 • Kim Feytons - Nannan

  Eerst een zaak van maken en dan bijeen blijven...

 • johan vankeirs

  Ik heb medelijden met dit vrouwtje want eerst of laatst loopt het verkeerd af en dan...Had ik het geweten!