Ouders van Rode Duivels over de Damso-rel: "Het is hypocriet, de jeugd zegt zo vaak 'bitch'"

damso preview reporters
RV damso preview reporters
De druk was verpletterend, en dus heeft de verguisde rapper Damso (25) dan toch de bons gekregen van de Voetbalbond. Resultaat: er komt helemaal géén WK-lied. Een gang van zaken waarin ook enkele ouders van Rode Duivels zich mengen. En de meningen zijn verdeeld, zo blijkt in Dag Allemaal.  

Dat de teksten van de Brusselse rapper Damso expliciet en vrouwonvriendelijk zijn, kan niemand ontkennen. Het regent krachttermen als ‘hoer’ en ‘slet’ in zijn repertoire, en ­sommige van zijn verzen zijn ronduit pornografisch.

Dat uitgerekend deze artiest door de Koninklijke Voetbalbond werd aan­gesteld om het officiële WK-lied te maken, stuitte velen tegen de borst. Vooral de Vrouwenraad trok hard van leer. "De Voetbalbond heeft zich altijd gekant tegen racisme", zegden zij. "Door voor Damso te kiezen, geeft ze het signaal dat seksisme wél kan."

Je hebt 18% van dit artikel gelezen
5 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • eric debanne

  Proficiat voor die ouders van bepaalde spelers dat zij dit goedvinden !!! Dit zegt genoeg over hen.....

 • eric debanne

  Marginal zanger ! Als je dit zanger noemt toch ? De opvoeding tegenwoordig van vele ouders en uitspraken ....

 • Johny Halal

  Er is een verschil tussen "bitch" zeggen en aanzetten tot verkrachting en geweld tegen vrouwen. Lees eens de commentaren van Damso en zijn followers en je begrijpt genoeg... Ik vond dit eerst ook overroepen totdat ik de reactie van Damso en zin "fans" las. Het is eigenlijk schandalig dat de KBVB in volle Weinstein en Metoo dacht met Damso een geweldig partner gevonden te hebben. Weten die mensen wel met waarmee ze bezig zijn?

 • Mario Bocque

  Blijft een opgeblazen ordinair ventje.

 • Jean Schoups

  Het is niet omdat de kinderen van die ouders slecht opgevoed zijn dat iedereen die kwaal moeten delen!