Dieter Coppens en begeleidster Saar maken tijdens 'Down The Road' samen met zes jongeren met het syndroom van Down een uitdagende reis.
Volledig scherm
Dieter Coppens en begeleidster Saar maken tijdens 'Down The Road' samen met zes jongeren met het syndroom van Down een uitdagende reis. © © VRT

Ouders van ‘Down the road’-deelnemers reageren: “Door het programma is Vlaanderen inclusiever. Dat kunnen we alleen maar toejuichen”

“Vlaamse media: wij mensen met een beperking zijn hier niet om jullie jezelf beter te laten voelen.” Met die woorden maakte William Boeva (32) maandagavond in een open brief duidelijk dat hij niet onder de indruk is van programma’s als ‘Down the road’. De komiek, die zelf een beperking heeft, is het niet eens met de manier waarop personen met een beperking in beeld worden gebracht. Verschillende ouders van de ‘Down the road’-deelnemers reageren nu met een gezamenlijk statement, waarin ze de stelling van Boeva ontkrachten. “Onze kinderen zijn thuisgekomen met een pak extra ervaringen, zelfvertrouwen en zelfstandigheid.”

 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. Shania Twain getuigt over seksueel misbruik tijdens haar jeugd: “Ik probeerde mijn borsten zo plat mogelijk te maken”
  Celebrities

  Shania Twain getuigt over seksueel misbruik tijdens haar jeugd: “Ik probeerde mijn borsten zo plat mogelijk te maken”

  Shania Twain (57) liet zich van een bijzonder moedige kant zien. De zangeres getuigde over seksueel en fysiek geweld door haar stiefvader Jerry Twain. De impact ervan was zelfs zo groot dat ze haar vrouwelijke vormen zoveel mogelijk verborg. Ook in haar carrière merkte ze de effecten van haar woelige jeugd. “Het voelde alsof ik betast of verkracht werd door mensen hun ogen.”
 1. Nigeriaanse zanger deelt briefjes van 100 dollar uit nadat hij twee uur te laat komt: “Zijn manier om zich te excuseren”
  Play
  Celebrities

  Nigeriaan­se zanger deelt briefjes van 100 dollar uit nadat hij twee uur te laat komt: “Zijn manier om zich te excuseren”

  Asake (27), een populaire Nigeriaanse zanger, is dit weekend met ruim twee uur vertraging begonnen aan zijn optreden in het Britse Birmingham. Een vertraging waar de fans duidelijk niet mee gediend waren. Vooraleer de zanger eindelijk op het podium verschijnt, is er dan ook veel boegeroep te horen. Na enkele liedjes haalt Asake plots verschillende briefjes van 100 dollar (zo’n 95 euro) uit zijn broekzak en begint die uit te delen. “Een manier om zich te excuseren na zijn vertraging”, aldus de fans.