Ouders van aan Area 51 opgepakte Youtubers reageren: "Het gaat goed met hen”

AFP
Het gaat goed met de twee Nederlandse vloggers die zijn opgepakt bij een geheime locatie van de Amerikaanse luchtmacht. Dat zeggen de ouders van één van hen, Ties Granzier, in een vlog op YouTube. Ze hebben donderdagavond voor het eerst met hun zoon kunnen spreken. Maar dat gesprek willen ze pas delen “nadat ze maandag voor de rechter zijn geweest”.

De twee Nederlanders, de 20-jarige Ties Granzier uit het Limburgse Linne en de 21-jarige Govert Sweep uit het Brabantse Boxmeer, werden opgepakt op verboden terrein. Ze waren daar om een filmpje te maken over de plek, Area 51. Om daar te komen, hadden ze waarschuwingsborden genegeerd. Ze werden in de loop van donderdag vrijgelaten. Al decennia gaan er geruchten dat er bij Area 51 vliegende schotels en buitenaardse wezens worden bewaard.

Sweep is een ‘urban explorer’, die filmpjes maakt over verlaten gebouwen. Granzier richt zich vooral op opvallende acties. Zo maakte hij eerder dit jaar een boot van ducttape. Sweep heeft 308.000 abonnees, Granzier ruim 735.000.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Nicolaas Van Der Weyden

    Die mogen verdere tripjes vergeten naar Amerika. Welke idioot probeert er nu rond te lopen op Area 51. Deze 2 dus blijkbaar...

  • Karel Tichmann

    “Het gaat goed met hen”? En waarom zou het niet goed met hun gaan? Dit zijn volwassen mannen, die verantwoordelijk moeten zijn voor hun (domme) daden die ze gepleegd hebben. Alle daden goed, kwaad of onbelangrijk hebben altijd consequenties. Maar het is zeker dat toekomstige toegang naar de US wordt hun ontzegd, want deze twee staan nu op de lijst (hun hele leven lang) dat het onruststokers zijn. En deze lijst wordt gedeeld met alle landen.

  • David Grigoryan

    Ik hoop dat ze er goed van af komen